• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

ИД Електронни медии

По случай патронния празник на СОУ „Св. Климент Охридски” - 25 ноември, 12-класниците от клуб „Дебати“ представиха демонстрационен дебат. Събитието се проведе в новооткрития Информационно-културен център. Мястото беше много подходящо за срещата и в същото време популяризира центъра, защото повечето хора влизаха там за първи път. Гости на дебата бяха родители на дебатьорите, училищни настоятели, общински съветници, учители, ученици, представители на медиите, приятели на училището ни от града. 

Темата беше: Това правителство ще изисква лиценз за родителство. В състезателния дебат печели отборът с повече аргументи, повече оборвания на чуждите аргументи и по-добра отборна линия. На демонстрационния дебат нямаше журиране. Участниците бяха шестима, съответно по трима в отбор. Отборът, условно наречен Правителство, е утвърждаващият. По жребий това бяха: Памела Монева (12.б), Габриела Ангелова (12.а) и Виктор Пейковски (12.б). Отборът, условно наречен Опозиция, е отрицаващият. Опозицията се представляваше от: Любомир Кирилов (12.а), Кристиян Стефанов (12.а) и Пламена Радевска (12.а). Със стартирането на дебата участниците изглеждаха леко притеснени, но по-късно станаха уверени в себе си и в опита си. Направи ми впечатление, че хората и в двата отбора бяха с усмивки на лице, без всякакви лоши чувства, което показва, че не са отишли толкова за победата, колкото да се забавляват. Както и да ги погледнеш, личеше, че имат опит, който искат да споделят с връстниците си и да покажат пред публиката.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).