• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Ежедневието отново се превърна в празник!

понеделник, 23 ноември 2015 г.

Вижте как: (Кликайте по снимката)

На 23 ноември беше училищната церемония по връчване на наградите от 11-тите Климентови дни. В кратката си реч директорът г-жа Иванка Цекова подчерта, че за тия години Климентовите дни са се превърнали в запазена марка на училището и то е разпознаваемо чрез разнообразните състезания, даващи възможност за ежегодна изява на учениците от града и цялата Ловешка област. Това беше очевидно и от изнесените факти за Климентови дни 2015 – на състезанията по информационни технологии и по математика са се явили по над 100 ученици, а наградите отидоха в училища на Троян, Ловеч, Луковит, Тетевен. Правеше впечатление тазгодишната изява на големите ученици в различни форми на словесна изява пред публика – дискусията на английски език на учениците от паралелките с интензивно изучаване на английски, демонстрационния дебат на клуб „Дебати”, кандидаткметската надпревара на учениците от 12.б клас с профил „Стопански мениджмът”. Традиционно активни бяха малките ученици от подготвителната група и началния курс, които също получиха множество награди. За празничното настроение в началото на тържеството допринесе винаги радващото участие на малките училищни мажоретки.

Наградите бяха връчени от дарителите, които традиционно подкрепят СОУ „Св. Климент Охридски” в желанието за достойно открояване на ученическите успехи в Климентовите дни. Училищният настоятел, собственик на фирма „Калинел” г-н Марин Радевски се здрависа с победителите в състезанието по английски език и се обърна към всички ученици с поръката да учат не ден за ден, защото наученото ще им е нужно после в практиката. Д-р Цветомила Дудевска, която представляваше сдружение „Българка”, връчи наградите на успешно представилите се дебатьори и подчерта, че умението да се дебатира е много важно в днешно време, за да може човек да проправи път на амбициите и мечтите си. Г-н Илиян Илиев, настоящ председател на троянския Ротари клуб, връчи наградите на математиците и призна, че като училищен директор на НГПИ „Проф. Венко Колев” не е ревнив към ученическите успехи, защото децата и успехите им са на цял Троян. Инж. Васил Радойчевски, шеф на Оптиспринт – Троян, връчи награди на най-добрите в състезанието по информационни технологии и изтъкна колко харесва СОУ „Св. Климент Охридски” заради творческата училищна атмосфера.
На края на церемонията г-жа Цекова обяви, че Климентови дни 2015 са приключили и можем да започнем да се готвим за Климентови дни 2016.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).