• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Cambridge Day - повод за истински празник

понеделник, 25 април 2016 г.


На 23 април в София се проведе Десетата национална конференция на учителите по английски език Cambridge Day. В нея взеха участие повече от 1000 учители от цялата страна, които имаха възможността и удоволствието да видят и чуят шест презентации на именитите лектори, методици и автори на учебници Jim Scrivener, Johanna Stirling и Sarah Ellis. Представители на нашето училище в това изключително събитие бяхме: аз, г-жа Йорданка Иванова и г-н Анчо Мавродиев. Запознахме се с най-новите методи за преподаване на лексика и граматика, с техники за развиване на ученическите умения за мислене и четене с разбиране, както и с нестандартни подходи за „управление” на класната стая.

Този незабравим ден се превърна в повод за истински празник, вдъхновяващ учителите в нелеката им мисия. А посланието към учениците на г-н Scrivener ( на снимката) е: „Не бъдете пасивни! Колкото и добър да е един учител, той не е магьосник, който с вълшебна пръчица да изпрати знанията си към своите ученици. Ученето на чужд език е дълъг и труден процес, който изисква положително отношение, активност и постоянство”. Само така мисията на учителя ще бъде изпълнена!

Галя Панталеева

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).