• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Искам някой ден да съм на тяхно място

неделя, 22 ноември 2015 г.

ИД Електронни медии

На 18 ноември в актовата зала на нашето училище се състоя дискусия на английски език. Участниците бяха ученици от 9., 10., 11. и 12. клас. Те бяха разпределени чрез жребий в четири отбора (A, B, C и D) и изказаха мнение по следните теми: Как е по-добре да се обучаваме – в училище или онлайн; Вече нямаме нужда от пари; Рекламите трябва да се забранят; Станали сме твърде зависими от компютрите. В журито бяха г-жа Даниела Лучева, г-жа Галя Панталеева и г-жа Цветанка Босева. Водещият Иван Лучев от 11.а клас развиваше разговора, така че да бъде по-интересно и да стане по-пълноценна дискусия. Той импровизираше с интересни въпроси и стоеше доста добре като водещ. Спечели отбор А в състав: Кристиян Стефанов (12.а клас), Калоян Кюркчиев (11.а клас), Теодор Драгнев (10.а клас) и Вяра Данчева (9.а клас) .

В началото Кристиян Стефанов и Пламена Радевска от 12.а клас изнесоха презентация за филмовия режисьор Стивън Спилбърг. Докато отборите обсъждаха своите теми, водещият прочете откъси от ученическите есета на английски. Учениците бяха писали по тема „Целта на  образованието е да превърне огледалата в прозорци” или за това какво би станало, ако се окажеше прав специалистът, казал (през 70-те години на миналия век): „Няма нито една причина хората да искат компютър вкъщи“. Откъсите ще бъдат публикувани в училищния сайт на английски език и в превод на български. В края на дискусията директорът г-жа Цекова каза, че има честта за втора година да присъства на това събитие и че се гордее с учениците и техните учители.

Моето мнение за проведената дискусия е, че е хубаво човек да може да общува свободно на английски език и този начин е много добър да се упражняват знанията и да се развиват възможностите ни. Много ми хареса начинът на изразяване на по-големите ученици. Вижда се разликата във възрастта и израстването им през годините по това, че те са надградили много повече знания и са развили умението да говорят свободно. Искам някой ден и аз самата да съм на тяхно място. Те са пример за това, че един човек трябва да полага труд, за да научи нещо, но това е в негова полза.  По мое мнение на публиката й беше интересно.  На мене най-интересна ми беше темата на победилия отбор. Ще е доста добре тази традиция да се спазва всяка година и да се включват хора, които са уверени в себе си, защото е по-интересно, когато участниците не се притесняват да говорят – тогава се получава пълноценен разговор.

Цветелина Желязкова, 8.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).