• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Искам някой ден да съм на тяхно място

неделя, 22 ноември 2015 г.

ИД Електронни медии

На 18 ноември в актовата зала на нашето училище се състоя дискусия на английски език. Участниците бяха ученици от 9., 10., 11. и 12. клас. Те бяха разпределени чрез жребий в четири отбора (A, B, C и D) и изказаха мнение по следните теми: Как е по-добре да се обучаваме – в училище или онлайн; Вече нямаме нужда от пари; Рекламите трябва да се забранят; Станали сме твърде зависими от компютрите. В журито бяха г-жа Даниела Лучева, г-жа Галя Панталеева и г-жа Цветанка Босева. Водещият Иван Лучев от 11.а клас развиваше разговора, така че да бъде по-интересно и да стане по-пълноценна дискусия. Той импровизираше с интересни въпроси и стоеше доста добре като водещ. Спечели отбор А в състав: Кристиян Стефанов (12.а клас), Калоян Кюркчиев (11.а клас), Теодор Драгнев (10.а клас) и Вяра Данчева (9.а клас) .

В началото Кристиян Стефанов и Пламена Радевска от 12.а клас изнесоха презентация за филмовия режисьор Стивън Спилбърг. Докато отборите обсъждаха своите теми, водещият прочете откъси от ученическите есета на английски. Учениците бяха писали по тема „Целта на  образованието е да превърне огледалата в прозорци” или за това какво би станало, ако се окажеше прав специалистът, казал (през 70-те години на миналия век): „Няма нито една причина хората да искат компютър вкъщи“. Откъсите ще бъдат публикувани в училищния сайт на английски език и в превод на български. В края на дискусията директорът г-жа Цекова каза, че има честта за втора година да присъства на това събитие и че се гордее с учениците и техните учители.

Моето мнение за проведената дискусия е, че е хубаво човек да може да общува свободно на английски език и този начин е много добър да се упражняват знанията и да се развиват възможностите ни. Много ми хареса начинът на изразяване на по-големите ученици. Вижда се разликата във възрастта и израстването им през годините по това, че те са надградили много повече знания и са развили умението да говорят свободно. Искам някой ден и аз самата да съм на тяхно място. Те са пример за това, че един човек трябва да полага труд, за да научи нещо, но това е в негова полза.  По мое мнение на публиката й беше интересно.  На мене най-интересна ми беше темата на победилия отбор. Ще е доста добре тази традиция да се спазва всяка година и да се включват хора, които са уверени в себе си, защото е по-интересно, когато участниците не се притесняват да говорят – тогава се получава пълноценен разговор.

Цветелина Желязкова, 8.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).