• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


От 16 до 20 май се осъществи традиционният обмен на ученици между гимназия „Хариолф“  – град Елванген, Германия, и СУ „ Св. Климент Охридски“ – град Троян. 13 наши възпитаници от 9. до 11. клас взеха участие в обмена, като ръководители на групата бяха г-жа Пенка Острева и г-ца Виктория Пеловска. Ето и впечатленията на две от ученичките.


Тази година имахме възможността да отидем в град Елванген, Германия и да живеем в немски семейства. Благодарение на това опознахме една поразлична култура и си намерихме чуждестранни приятели. Видяхме как преминава учебният ден на нашите връстници там, посетихме живописния град Улм, както и един изключително интересен музей с илюзии.

Ден 1. Бяхме много изморени от дългия път, но все пак успяхме да се разходим и да разгледаме красивия Елванген. Нашите немски приятели ни разходиха и разказаха за града.
Ден 2. През втория ден имахме възможността да посетим гимназия „Хариолф“ и да видим как протича един учебен ден там. След това посетихме оптическия музей, който е на няколко километра от Елванген. 

Ден 3. Третият ден от нашия престой беше неучебен ден в Германия. Семействата, при които бяхме отседнали, бяха организирали различни развлечения за нас. Някои посетиха големия и красив Щутгард, други пък бяха на пикник, трети си организираха барбекю парти. Беше един незабравим ден.

Ден 4. През четвъртия ден от нашия престой посетихме красивия Улм. Разгледахме стария град, придружени от екскурзовод, който ни разказа историята му.

Това беше страхотна възможност да упражним владеенето на чуждите езици – английски и немски, като същевременно създадохме много приятелства. Пребиваването ни там беше изпълнено с всекидневни разходки и разговори. Възможността изцяло да бъдем част от тяхното ежедневие беше полезен житейски опит и едно незабравимо изживяване.

 

Вилиана Мошекова и Елена Семкова, 11.б клас

 






 

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).