• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


От 16 до 20 май се осъществи традиционният обмен на ученици между гимназия „Хариолф“  – град Елванген, Германия, и СУ „ Св. Климент Охридски“ – град Троян. 13 наши възпитаници от 9. до 11. клас взеха участие в обмена, като ръководители на групата бяха г-жа Пенка Острева и г-ца Виктория Пеловска. Ето и впечатленията на две от ученичките.


Тази година имахме възможността да отидем в град Елванген, Германия и да живеем в немски семейства. Благодарение на това опознахме една поразлична култура и си намерихме чуждестранни приятели. Видяхме как преминава учебният ден на нашите връстници там, посетихме живописния град Улм, както и един изключително интересен музей с илюзии.

Ден 1. Бяхме много изморени от дългия път, но все пак успяхме да се разходим и да разгледаме красивия Елванген. Нашите немски приятели ни разходиха и разказаха за града.
Ден 2. През втория ден имахме възможността да посетим гимназия „Хариолф“ и да видим как протича един учебен ден там. След това посетихме оптическия музей, който е на няколко километра от Елванген. 

Ден 3. Третият ден от нашия престой беше неучебен ден в Германия. Семействата, при които бяхме отседнали, бяха организирали различни развлечения за нас. Някои посетиха големия и красив Щутгард, други пък бяха на пикник, трети си организираха барбекю парти. Беше един незабравим ден.

Ден 4. През четвъртия ден от нашия престой посетихме красивия Улм. Разгледахме стария град, придружени от екскурзовод, който ни разказа историята му.

Това беше страхотна възможност да упражним владеенето на чуждите езици – английски и немски, като същевременно създадохме много приятелства. Пребиваването ни там беше изпълнено с всекидневни разходки и разговори. Възможността изцяло да бъдем част от тяхното ежедневие беше полезен житейски опит и едно незабравимо изживяване.

 

Вилиана Мошекова и Елена Семкова, 11.б клас

 


 

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).