• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

История за доброто

петък, 18 декември 2020 г.

 

 
 

 

В края на всяка година правим равносметка, чертаем бъдещи планове и се опитваме да я запомним с най-доброто, което сме дали и получили от хората около нас. Ще започна историята, споделяйки вълнуващия й сюжет, който описва проявлението на анонимното добро.

Делничният ден беше към приключване, когато пред прага на кабинета ми прекрачи Емилия Цокова – служител в нашето училище. Видимо развълнувана, тя седна, за да ми разкаже как трима наши ученици спасяват живота на сина й. При скокове с колелета заедно с тези момчета синът й пада и си удря главата. Докато се обадят на линейка, учениците се сещат да му свалят каската, което се оказва животоспасяващо. Линейката не може да отиде до тях и те го свалят на ръце до нея.

След като чух цялата история, реших, че ще направя групови срещи в класовете на тези ученици. Първо, за да разкажем, че доброто съществува, и второ, за да ги наградим от името на цялото училищно ръководство. В един от последните дни, преди да излезем в онлайн обучение, учениците Ростислав Йорданов, Мартин Кючуков от VII б клас и Денис Йорданов от IX а клас излязоха пред съучениците си не като герои, а като хора, които са направили най-естествения избор – да помогнат безрезервно. 

По време на двете срещи чухме и много други истории за доброто и сме сигурни в едно: „Има на света едно единствено истинско съкровище – доброто сърце!“. С този цитат искам да ви пожелая никога да не спирате да вярвате в доброто, показвайте го, защото то е във вас!

 

Мария Лекова, училищен психолог


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).