• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Носители на годишната награда за просветено родолюбие, учредена от проф. Иван Гаврилов – водещ столичен хирург, дарител и приятел на гр. Троян, – станаха Стефани Лалева и Васил Василев от 12.а клас. Наградата им бе връчена по време на тържеството за раздаване на дипломите на зрелостниците от випуск 2019. Приятното задължение имаше инж. Марин Радевски – настоятел и благодетел на СУ „Св. Климент Охридски“, приятел на дарителя. Според РЕГЛАМЕНТА на наградата Учителският съвет направи своя избор на базата на следните мотиви:   Стефани Тодорова Лалева посвещава голяма част от свободното си време на благородни каузи и със старание и упоритост работи за тяхната реализация. Тя е изключително креативен и талантлив млад човек. Инициативна и предприемчива е, носи в себе си новаторски дух. Умее да печели съмишленици, заразява със своята отдаденост и ентусиазъм, с младежката си дързост и желание да променя и създава.

Стефани е доброволец в много кампании, свързани с облагородяване на градската среда: 26 ноември – „Боклукът в раницата“; 27 март – „Как да намалим отпадъците  в ежедневието“; организационна работа съвместно със Сдружение „За Земята“ – ЕКО кампания. Дейна е и в организацията на редица събития: Art следобед  с участието на троянски творци  в бар „Библиотеката“; 1 май – Следобедни настолни игри; 5 май – неделни настолни игри. Участва в демонстрационни дебати и обществени дискусии по актуални теми и проблеми.

Стефани Лалева има отличен успех, включва се и  в много инициативи и концерти на СУ “Свети Климент Охридски“ като певец, танцьор и инструменталист. Притежава  лидерски качества, води и увлича,  без да подчертава знанията и способностите си, с лекота общува с връстници и учители, проявявайки толерантност и умения за екипна работа.

Инициатор и организатор на националните дебатьорски състезания „Амбарица OPEN 2018" и „Амбарица OPEN 2019", тя се откроява като млад човек с определено, ярко изявено отношение към българската природа и особено тази на Троянския Балкан. Популяризира красотата на българското; събитията, в чието организиране взема участие, са свързани с полезното в живота на младите хора, с формиране на естетическо отношение към заобикалящата ни среда в града и извън него. Ученичката има подчертан интерес към българската природа, традиции и култура, работи усърдно и вдъхновено, не пестейки време и усилия; издига престижа на СУ „Свети Климент Охридски“ и на училищната институция.


Васил Диянов Василев е ученик с отличен успех и показва осъзнато, сериозно и отговорно отношение към учебната работа. Проявява активност в поредица от инициативи, свързани с история, български език и литература, обществен живот. Знанията му за историята и настоящето на България са на доказано национално ученическо ниво.

Някои от най-забележителните му участия през изминалата учебна година са: 19–21 ноември 2018 г. – участие в симулацията “Модел Република България“ в ролята на народен представител; 8 декември 2018 г. – участие в събитието „Съвет на ЕС“ в ролята на министър-председател на Република Естония;  февруари 2019 г. – първо място в състезание по БЕЛ, организирано от СУ “Васил Левски“ - Троян; март 2019 г. – класиран за национален кръг на олимпиадата по история и цивилизация; 17–21 април 2019 г. – участие във втората симулация “Модел Република България“ в ролята на народен представител и президент.
 

Васил Василев е интелигентен млад човек с ясно изразена гражданска позиция. С внимание следи обществения, политическия и културния живот в национален и международен план, изразява мнение, защитава аргументирано казуси. Проявява ангажираност по актуални проблеми. В ролята на народен представител и президент във втората симулация “Модел Република България“ показва знания, увереност, категоричност на изявените позиции, достойно представя държавата си. 

Издига престижа на СУ „Свети Климент Охридски“ и на училищната институция, която формира стойностни млади хора.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).