• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


На 19 юни в залата на община Троян се проведе церемонията  по връчване на дипломите за завършено средно образование на зрелостниците от нашето училище. В словото си директорът Иванка Цекова запозна присъстващите с представянето на випуска както на държавните зрелостни изпити, така и през изминалия период на обучение.
Броят на зрелостниците, завършващи през 2015 година, е 44, като дипломиралите се са също толкова.
На матурата по български език и литература отличните оценки са 6, постигнатият среден успех е Мн. добър 4,69 (за страната - 3,97 и за областта - 3,91). Най-висок среден успех на матурите по избор е този, по английски език - Отличен 5,52 (за страната 4,58 и за областта 4,92). 
Отличните оценки тук са 6 (от явилите се 9), а резултатът ни поставя на второ място в областта. Осем от зрелостниците избраха да се явят на матура по история. В резултат на техния труд полученият среден успех Мн. добър 4,72 (за страната - 3,83 и за областта - 4,13), поставя училището ни на първо място в областта. Много добър е успехът и на матурите по математика, и по география. И по тези предмети училището се нарежда в челото на областната класация.

Първи получиха свидетелствата си за зрелост Емили Недялкова и Стефания Калева, които бяха удостоени от Педагогическия съвет  със званието "Първенец на випуска" заради отличния си успех и постоянството, задълбочеността, неуморната си работа в името на различни каузи. 
Кметът на община Троян Донка Михайлова връчи на абитуриентките почетен плакет и парична награда от името на училищното ръководство. От името на общинското ръководство им подари луксозни книги, като пожела на тях и на всички зрелостници бъдещи успехи и успешна реализация. Тук може да видите моменти от изявите на Емили и Стефания.
Абитуриентите от випуск 2015, представили достойно училището си, се обучаваха в две паралелки с различна насоченост.

С профил "Природоматематически - информатика с интензивно изучаване на английски език" е 12.а клас. Класен ръководител е Веселка Борджукова. Това е 22-ят випуск на паралелка с този профил в нашето училище. Първият е през далечната 1994 година.
Зрелостниците завършват със среден успех от дипломите Мн. добър 5,10 и резултат от ДЗИ Мн. добър 5,03. Качественото обучение и разнообразните интереси на абитуриентите от този клас са предпоставка за едно интересно, изпълнено със съдържание и надяваме се, много успехи бъдеще. Презентация, припомняща мигове от училищното им минало, може да видите тук.

С профил "Технологичен - стопански мениджмънт" е 12.б клас. Класен ръководител е Веска Ралчевска. Историята на тази паралелка започва от 1990 година, когато в училището се открива 2-годишен колеж за подготовка на мениджъри.
По време на 4-годишното си обучение учениците имаха възможност да се научат да работят в екип, да разберат как функционират фирмите в бизнес среда, да решават различни казуси в разработените интегрирани задания благодарение на знанията си по пазарна икономика, счетоводство, мениджмънт, маркетинг и реклама. С тази подготовка те смело прекрачват прага на своето бъдеще. Ето как ще запомним момичетата и момчетата от този клас.

Пожелаваме на поредния випуск
на добър час, довиждане и до нови срещи!

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).