• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

„Ние ще“

понеделник, 11 март 2019 г.Продължаваме да информираме читателите на сайта за преживяванията и изявите на десетокласничката Мария Ковачева в рамките на "Посланик за един ден". На 7 март в София беше голямото закриване на инициативата на Британското посолство. По-долу ви предлагаме преведена едноминутната реч на Мария по време на церемонията, която тя е произнесла на английски език. ТУК можете да прочетете нейния разказ за празничния ден.
Здравейте, името ми е Мария Ковачева и съм на 16 години от един малък град – Троян. Троян е един от онези градове, където новините не се разпространяват само чрез вестника, но и чрез говоренето на хората. Те казват „Те строят нов магазин“, „На тях им трябват пари“, „Те садят още цветя“ и така нататък. Но никога не казват „НИЕ“. „НИЕ“ в контекста на това да направим промяна самите ние беше нещо непознато за мен, докато не станах посланик на Израел за един ден и не срещнах Владислава Цолова от „Аутизъм днес“. В тези институции хората казват „Ние ще“. И тогава осъзнах, че хората от града ми подсъзнателно вярват, че животите им са контролирани от външна сила извън техния собствен контрол. Сега, когато знам как „Ние организираме изложба“ или „Ние се грижим за невидимите деца на България“, се надявам, че повече хора ще вземат животите си в свои ръце. Аз самата ще го направя.Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).