• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


По повод 11 май - ден на светите братя Кирил и Методий (стар стил), СУ „Св. Климент Охридски" покани в Троян езиковеда доц. д-р Ана Кочева.

Доц. д-р Ана Кочева работи в Секцията за българска диалектология и лингвистична география в Института за български език при БАН. Занимава се с проучвания на българските диалекти из цялото езиково землище, с проблеми на езиковата история и сравнително (българо-немско) езикознание. Участвала е в проучване върху езика на българската общност във Виена. Изнася лекции пред български ученици от Бесарабия, Западните покрайнини и Република Македония, организирани ежегодно от фондация „Българска памет”. Автор е на две монографии, няколко студии и десетки статии по езикови въпроси.

На голям медиен интерес се радват "Интерактивна диалектна карта на българския език" (ВИЖ)  и "Карта на българския език на ново място по света" (ВИЖ), издадени от Института за български език и представяни от доц. д-р Ана Кочева.


Доц. д-р Ана Кочева
Лекцията „Българският език на старо и ново място по света“ е ориентирана към ученици от горния курс и към всички, които се интересуват от днешното състояние на българския език. Събитието ще се проведе в Информационно-културния център на 11 май, четвъртък, от 17:30 часа.
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).