• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Как Мария Ковачева стана посланик

понеделник, 11 февруари 2019 г.


За втора поредна година Британското посолство в София организира конкурса „Посланик за един ден“. Конкурсът е по случай Международния ден на жената 8 март и е насочен към момичета на възраст между 15 и 19 години, за да ги окуражи да се ангажират с обществено значими каузи. Кандидатките трябваше да подготвят есе на тема: „Как бихте използвали своите индивидуални умения и своето влияние като посланик, за да предизвикате положителна промяна в обществото?“. Победителките имат възможността да работят редом до дама посланик и да си партнират с ръководител на неправителствена организация.

Сред победителките е Мария Ковачева от 10.а клас на нашето училище. Мария е научила за конкурса от преподавателката си по литература Анна Владова. Избрала е да напише есето си на английски език. ТУК можете да го прочетете в оригинал и в превод на български. Напомняме, че това е поредното есе, с което Мария Ковачева доказва национално ниво и печели ценни възможности за пътуване и общуване. Точно преди година, през февруари 2018-та тя посети Брюксел и европейските институции като втора в националния конкурс за есе на тема „Европа в България“, обявен от Министерството на образованието.

Нашата ученичка вече е била поканена в посолството на Израел и се е срещнала с посланичката. Заедно са посетили център "Аутизъм днес", където Мария се е запознала с майка на дете с аутизъм, започнала кампания за изграждане на центъра, с ръководителката на центъра и с момиче, което се обучава за специалист в областта на терапията на аутизма. Предстои ново посещение в Израелското посолство, защото Мария има задача с помощта на посолството да организира изложба (26 февруари, София). Финалното събитие на цялата инициатива "Посланик за един ден" ще бъде на 7 март.

Пожелаваме на Мария успешно и вдъхновяващо „посланичество“ и очакваме да сподели впечатленията си за читателите на сайта.





Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).