• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Как Мария Ковачева стана посланик

понеделник, 11 февруари 2019 г.


За втора поредна година Британското посолство в София организира конкурса „Посланик за един ден“. Конкурсът е по случай Международния ден на жената 8 март и е насочен към момичета на възраст между 15 и 19 години, за да ги окуражи да се ангажират с обществено значими каузи. Кандидатките трябваше да подготвят есе на тема: „Как бихте използвали своите индивидуални умения и своето влияние като посланик, за да предизвикате положителна промяна в обществото?“. Победителките имат възможността да работят редом до дама посланик и да си партнират с ръководител на неправителствена организация.

Сред победителките е Мария Ковачева от 10.а клас на нашето училище. Мария е научила за конкурса от преподавателката си по литература Анна Владова. Избрала е да напише есето си на английски език. ТУК можете да го прочетете в оригинал и в превод на български. Напомняме, че това е поредното есе, с което Мария Ковачева доказва национално ниво и печели ценни възможности за пътуване и общуване. Точно преди година, през февруари 2018-та тя посети Брюксел и европейските институции като втора в националния конкурс за есе на тема „Европа в България“, обявен от Министерството на образованието.

Нашата ученичка вече е била поканена в посолството на Израел и се е срещнала с посланичката. Заедно са посетили център "Аутизъм днес", където Мария се е запознала с майка на дете с аутизъм, започнала кампания за изграждане на центъра, с ръководителката на центъра и с момиче, което се обучава за специалист в областта на терапията на аутизма. Предстои ново посещение в Израелското посолство, защото Мария има задача с помощта на посолството да организира изложба (26 февруари, София). Финалното събитие на цялата инициатива "Посланик за един ден" ще бъде на 7 март.

Пожелаваме на Мария успешно и вдъхновяващо „посланичество“ и очакваме да сподели впечатленията си за читателите на сайта.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).