• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

прием 2020
                 прием                           прием                           прием                           прием
              подг.група                    първи клас                     пети клас                     осми клас

Как Мария Ковачева стана посланик

Публикувано от Н. Генкова понеделник, 11 февруари 2019 г.


За втора поредна година Британското посолство в София организира конкурса „Посланик за един ден“. Конкурсът е по случай Международния ден на жената 8 март и е насочен към момичета на възраст между 15 и 19 години, за да ги окуражи да се ангажират с обществено значими каузи. Кандидатките трябваше да подготвят есе на тема: „Как бихте използвали своите индивидуални умения и своето влияние като посланик, за да предизвикате положителна промяна в обществото?“. Победителките имат възможността да работят редом до дама посланик и да си партнират с ръководител на неправителствена организация.

Сред победителките е Мария Ковачева от 10.а клас на нашето училище. Мария е научила за конкурса от преподавателката си по литература Анна Владова. Избрала е да напише есето си на английски език. ТУК можете да го прочетете в оригинал и в превод на български. Напомняме, че това е поредното есе, с което Мария Ковачева доказва национално ниво и печели ценни възможности за пътуване и общуване. Точно преди година, през февруари 2018-та тя посети Брюксел и европейските институции като втора в националния конкурс за есе на тема „Европа в България“, обявен от Министерството на образованието.

Нашата ученичка вече е била поканена в посолството на Израел и се е срещнала с посланичката. Заедно са посетили център "Аутизъм днес", където Мария се е запознала с майка на дете с аутизъм, започнала кампания за изграждане на центъра, с ръководителката на центъра и с момиче, което се обучава за специалист в областта на терапията на аутизма. Предстои ново посещение в Израелското посолство, защото Мария има задача с помощта на посолството да организира изложба (26 февруари, София). Финалното събитие на цялата инициатива "Посланик за един ден" ще бъде на 7 март.

Пожелаваме на Мария успешно и вдъхновяващо „посланичество“ и очакваме да сподели впечатленията си за читателите на сайта.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Посещения за последните 30 дни