• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Четиво за родители...

Никой не ни учи как да сме добри родители. В желанието си да създадем успешни деца често прекаляваме с похвалите и това може да бъде опасно. С тези думи д-р Дора Пачова откри дискусията по темата на Седмицата на хомеопатията тази година “Да отгледаш мъж”. В лекции във Варна, София, Бургас, Пловдив и Велико Търново до 24 април лекари ще разясняват връзката между емоциите и здравословните проблеми на момчетата.
- Стандарт

Едновременно с утвърждаването в професията днес майките решават и основните проблеми в семейството, което често ги превръща в по-неотстъпчивия от партньорите. А е важно родителите да си партнират относно възпитанието, като не се забравя, че мъжът трябва да бъде научен да обича, а жената до него - да го уважава. В много семейства така и не приемаме, а постоянно осъждаме недостатъците на другия. Така у момчето се формира чувството, че винаги ще бъде критикувано. Покровителската роля на майката се простира през целия му живот, но силните майки програмират зависимост и създават нерешителни мъже, обясни д-р Пачова, която е и председател на сдружението на лекарите хомеопати в България.
Според нея мъжът често боледува, защото очакваме от него да премине през всичко, без да се оплаче, да спотайва гняв и срам, страх, вина и всички моменти на неудовлетвореност. А тези потискани емоции отварят пътя на много проблеми, включително на сърдечносъдовите заболявания. Вече приемаме за нормално мъжете да имат високо кръвно. А много често, ако причината се открие навреме, кръвното може да се нормализира.
В желанието си да предпазим подрастващото момче често инстинктивно го ограничаваме. А то има нужда да изрази своята емоция. Друга грешка според лекарката е да се повтаря на детето, че е най-най. Родителите го правят с убеждението, че така наследникът им ще стане по-уверен и ще успява в живота. Психологическият анализ през последните години обаче показва, че деца със свръхразвито его по-често се провалят, казва д-р Пачова.
Много поотраснали деца осъзнават, че не са били правилно възпитавани, и тръгват на война с родителите си. Но отсъствието на приемане и прошка в крайна сметка са вредни и може да доведат до заболяване. Силна подкрепа за здравето може да дадат хомеопатията и Шуслеровата терапия, твърди лекарката. Увереност й давал фактът, че благодарение на интегративния подход хомеопатът познава добре пациента си и може да му помогне във всички етапи от живота му.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).