• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Благодарим на Мелис

неделя, 11 май 2014 г.

СИП Електронни медии


Мелис се върна в училище 
като школуван презентатор
На 9 май, Деня на Европа, на гости в СОУ ''Св.Климент Охридски'' беше една бивша възпитаничка на училището - Мелис Идризова (за Мелис и инициативата „Отново на училище“ виж ТУК – бел. ред.). В актовата зала тя изнесе лекция за Европа пред ученици от горния курс, като подробно ни разказа за Европейския парламент, неговите функции, задачи и отговорности. Беше подготвила презентация, показа ни филм за пътя на избора за евродепутати, общуваше сърдечно с нас, раздвижи цялата зала. Така ние натрупахме нови знания за ЕС по един много приятен и достъпен за нас начин. Имаше също викторина и много ученици получиха награди заради точните си и бързи отговори по темата Европейски съюз.

Мелис ни посъветва да се включим в следващите избори за евродепутати, когато вече ще имаме право да гласуваме, защото хората, които изберем, ще са нашите представители в Европа. Тя изтъкна колко е важно за бъдещата ни професионална реализация, където и да е тя, да владеем английски, а по възможност и още един западен език, като не забрави да спомене колко много знания е натрупала благодарение на учителите по английски в нашето училище. Още веднъж, от името на всички ученици в залата - благодарим на Мелис за това, че ни даде нови полезни знания и съвети.

Още един сувенир от викторината
"Важна е Европа, важен си ти"


Памела Монева, 10.б клас


Снимки - г-жа Анелия Иванова

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).