• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

През изминалия уикенд Иван Върбанов от 12.а клас взе участие в национално състезание по дебати, проведено в София. SELS Open 2023 бе организирано от дебатьорския клуб към Втора английска езикова гимназия с подкрепата на Асоциация Дебати България. Събитието бе подкрепено и от общинската организация ЦИКО (Център за изкуства, култура и образование “София”), а основен спонсор бе търговска верига "Фантастико ". Иван се яви в отбор с Мария Ковачева – възпитаник на училището ни, в момента студентка в София, вярна на дебатирането и на ученическите приятелства. Двамата достигнаха до четвъртфинал. Статистиката на състезанието показва, че в първия състезателен ден, излъчил четвъртфиналистите, отборът ни е с пети най-добър резултат сред 52 отбора, а при индивидуалното отчитане на точки Иван е на 15-то място като говорител сред 104-мата състезатели. В годините на дистанционно обучение Иван Върбанов работеше за това училищният дебатьорски клуб да не изгуби форма, а сега, като негов доайен, чувства отговорност за развитието на останалите участници и ги мотивира да ходят по състезания – предизвикателство, от което той се възползва, макар и в края на ученическите си години. Предлагаме ви негови думи за националното състезание.

 

На 29 и 30 април в 128. СУ "Алберт Айнщайн" в София се състоя SELS Open – национално  състезание по дебати, организирано от дебатьорския клуб към Втора английска езикова гимназия. Събитието беше най-голямото по рода си от 3 години насам и в него взеха участие 52 отбора от страната – от София, Варна, Пазарджик, Плевен и др.

Аз представях клуба на СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян заедно с Мария Ковачева, бивша възпитаничка на училището ни, като успяхме да достигнем четвъртфиналите след четири дебата във формата БП (Британски парламентарен) на разнообразни теми – от религията в посткомунистическите общества до различните течения във феминисткото движение. Чрез участието си искахме не само да си докажем собствените дебатьорски умения, но и да покажем, че клубът в Троян е активен и може да се представя достойно на подобни форуми. Макар и да не достигнахме до полуфинал (който, вярвам, имахме шанса да вземем), преживяването ни беше прекрасно и имахме ценни запознанства с дебатьори от цяла България. 

Това състезание може да е последно за мен като ученик, но няма да е последно за клуба ни. Вярвам искрено в уменията и потенциала на настоящите и бъдещите ни дебатьори. Надявам се, че те ще продължат да представят клуба и ще постигнат още по-големи успехи от това, което направихме през изминалия уикенд.

Иван Върбанов, 12.а клас


Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).