• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


На 27 април учениците от 6.б клас посетиха Природонаучния музей в село Черни Осъм. За читателите на сайта свои впечатления споделиха три момичета от класа.

 


Това пътуване беше ново и по-различно от обикновения учебен процес. По-голямо впечатление, освен подробната информация и новите термини, ми направиха трите интересни игри, които бяха обвързани с фактите. В тях построихме истинска крепост, направихме магнити във формата на мамути, търсехме и подреждахме кости от скелет на вече изчезнало животно. 

Деница Маринова

  

 

 

В четвъртък ходихме на екскурзия до Черни Осъм. В Природонаучния музей аз научих много нови и интересни неща, свързани с мамутите и мастодонтите. Който имаше желание, можеше да направи магнитче с формата на мамут и повечето хора от класа си направихме. Беше ми много забавно и ми остана добър материален спомен. 

Диана Илиева 

 

 

Тази екскурзия беше научна, интересна и забавна. Научна, защото получихме много нова информация – примерно, че мастодонтите са достигали размер до 5,5 метра и са имали много дълги и прави бивни, защото са се хранели с растения. Интересна, защото направихме палатка от бивни и я покрихме с одеяло, което имитираше козина на мастодонт – както са правили хората преди. Забавна, защото си направихме магнитчета. 

Моника Иванова

  

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).