• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

На Зелено училище

сряда, 31 май 2023 г.

 


 

Учениците от 2.б клас бяха на Беклемето на Зелено училище в края на учебната година. Там те за първи път получиха своите уроци по спортно ориентиране под вещото ръководство на бившите състезатели Илиян Камачаров и Цветомир Таслаков. Научиха се да разчитат карти и да работят с компас. След двудневното им обучение те участваха в истинско състезание по ориентиране. Бяха разделени на отбори и сами намериха всички флагчета, скрити в гората. Разбира се, имаше и победители.

Много полезни за учениците бяха инструкциите на планинарите каква екипировка трябва да имаме в планината и какви важни правила трябва да спазваме, за да останем невредими след труден преход. Децата се научиха да връзват над 5 планински възли – едно знание, полезно за цял живот. А после направиха поход до резервата „Централен Балкан“. Запознаха се с растителни и животински видове, които се срещат там.

Голям беше интересът на учениците и към астрономията. Лично докторът по астрономия Надка Данкова проведе няколко часа с тях. Те запомниха имената на всички планети от Слънчевата система. Разбраха, че те са с различна големина. Сами направиха макети на планетите и нарисуваха техните орбити.

За децата бяха организирани и много забавни игри. Така неусетно минаха дните на Зеленото училище, което ги обогати с нови, полезни знания за живота и разшири тяхната обща култура.

 

Христина Петрова, класен ръководител на 2.б клас

 


 

                                             

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).