• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


Четири училищни проекта на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъдат финансирани през започналата учебна година.  

По национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна  образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“, ще бъдат закупени 150 нови книги за библиотечния фонд, ще бъде създаден кът за четене, ще се проведе среща разговор с известен български автор по желание на учениците. Общата стойност на проекта е 4820 лева, които се поемат изцяло от националната програма. Автор на проектното предложение е г-жа Маргарита Мехмедалиева.

По същата програма, модул „Културните институции като образователна среда“, 70 ученици от седми клас ще имат изнесени образователни часове по литература. Целта е седмокласниците да разширят своя културен хоризонт, да се докоснат до знания чрез преживявания, пътувания, емоции и срещи с хора извън тяхната обичайна среда. Седмокласниците ще посетят къщата музей на баба Илийца в село Челопек, регионалния исторически музей в град Враца, къщата музей на Алеко Константинов и музея на градския бит в град Свищов. Стойността на проекта е 2500 лева, а автор на проектното предложение е г-жа Нели Генкова.

По национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, модул „Изкуства“, ще продължи дейността на клуб „Малки мажоретки“  и мажоретният състав  V – VII клас. Проектното предложение е на стойност 17 595 лв., като има включени средства за обновяване на сценичните костюми и подобряване на средата за репетиции. Автор на проекта е г-жа Румяна Дудева.

По национална кампания „Чиста околна среда – 2022“ на ПУДООС, проект „Обичам биологията – и аз участвам“, са закупени интерактивна дъска, учебен софтуер, микроскопи, учебни макети, малък парник, компостер и др. Целта е създаване на модерен кабинет по биология и здравно образование, което ще стимулира учениците в изследването на околната среда и ще подобри тяхното екологично възпитание. Проектът е на стойност 5320 лв. Автор на проектното предложение е г-жа Маргарита Мехмедалиева.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).