• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

"Как да общуваме по-добре"

четвъртък, 12 май 2022 г.

 

Ученици от 8. до 12. клас от училищата в община Троян участваха в дискусия по метода „Световно кафене“, състояла се на 10.05.2022 г. в Информационно-културния център и модерирана от психолога Йордан Танковски. Сред нашите участници в събитието бяха 10-класничките Вилиана Мошекова и Елена Семкова. Ето техните впечатления:


На събитието "Световно кафене" имахме възможност да споделим възгледите си относно проблемите в общуването и взаимоотношенията учител – ученик, родител – дете, родител – учител. Работихме в екипи заедно с ученици от различни училища и обсъдихме как бихме могли да се справим с тези трудности. Всеки отбор имаше свой медиатор, който записваше казаното и трябваше да го представи пред останалите. Това провокира още по-задълбочена дискусия, в която се чуха интересни идеи и гледни точки. Част от направените предложения ще бъдат разгледани в отделните училища.

Вилиана Мошекова, 10.б клас

 

На проведеното събитие "Световно кафене" имахме възможност да общуваме и да работим в екип с ученици на нашата възраст от другите училища в Троян. Най-полезно ни беше виждането на различни гледни точки, развиването на креативното ни мислене и търсенето на нови решения. След работата в екипи по различни въпроси на тема "Как да общуваме по-добре" имаше представяне на резултатите. Анализирането им показа интереса ни към тази тема и възможностите пред нас.

Елена Семкова, 10.б класСтраници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).