• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Млад кмет за един ден

сряда, 11 май 2022 г.

 

Бях избрана да бъда млад кмет за един ден на община Троян на 09.05.2022 година (традиционна инициатива за Деня на Европа – бел. ред.). Денят премина, както се и очакваше – среща на кметовете и различните отдели, дискутиране и решаване на проблеми, касаещи общината, изготвяне на бъдещи проекти, които привлякоха интереса ми. Стори ми се изумително как един обикновен ден за работещите в Общината може да бъде изпълнен с толкова динамика и желание за работа.

Тъй като не бяхме запознати с административните звена в Общината и кой ги ръководи, се отправихме на обиколка из сградата, водени от г-жа Цветелина Калчева, която запомних заради ценните съвети, дадени ни от нея. Тя ни разведе из кабинетите на различните отдели и докато слушах това, което ни разказваха за специалностите си, забелязах, че хората там „горят“ в работата си и не са просто едни скучни и сериозни служители, както повечето граждани си ги представят. Направи ми впечатление изключителната организация на работещите там и колко е важна екипната работа, за да може всичко да се случва безпроблемно. Също така не бях осъзнавала през колко много хора трябва да мине един документ за одобрение, преди кметът г-жа Михайлова да сложи подписа си. Вярно, на моменти беше объркващо всичко това, което ни се обясняваше, но пък и увлекателно, въпреки че по принцип страня от политиката и я намирам за скучна.

Благодаря на всички, които ни помогнаха да научим повече за дейността на Общината, за начините да търсим правата си и да помогнем за разрешаването на проблеми, касаещи нас и всички други жители на град Троян.

Таня Радулова, 12.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).