• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Млад кмет за един ден

сряда, 11 май 2022 г.

 

Бях избрана да бъда млад кмет за един ден на община Троян на 09.05.2022 година (традиционна инициатива за Деня на Европа – бел. ред.). Денят премина, както се и очакваше – среща на кметовете и различните отдели, дискутиране и решаване на проблеми, касаещи общината, изготвяне на бъдещи проекти, които привлякоха интереса ми. Стори ми се изумително как един обикновен ден за работещите в Общината може да бъде изпълнен с толкова динамика и желание за работа.

Тъй като не бяхме запознати с административните звена в Общината и кой ги ръководи, се отправихме на обиколка из сградата, водени от г-жа Цветелина Калчева, която запомних заради ценните съвети, дадени ни от нея. Тя ни разведе из кабинетите на различните отдели и докато слушах това, което ни разказваха за специалностите си, забелязах, че хората там „горят“ в работата си и не са просто едни скучни и сериозни служители, както повечето граждани си ги представят. Направи ми впечатление изключителната организация на работещите там и колко е важна екипната работа, за да може всичко да се случва безпроблемно. Също така не бях осъзнавала през колко много хора трябва да мине един документ за одобрение, преди кметът г-жа Михайлова да сложи подписа си. Вярно, на моменти беше объркващо всичко това, което ни се обясняваше, но пък и увлекателно, въпреки че по принцип страня от политиката и я намирам за скучна.

Благодаря на всички, които ни помогнаха да научим повече за дейността на Общината, за начините да търсим правата си и да помогнем за разрешаването на проблеми, касаещи нас и всички други жители на град Троян.

Таня Радулова, 12.а клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).