• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Проектът на СУ “Св. Климент Охридски“ „Обичам биологията – и аз участвам“ е одобрен за финансиране в рамките на Националната кампания “Чиста околна среда 2022 г.“, която за поредна година се провежда от МОСВ и ПУДООС. 5319,87 лв. е сумата, която ще бъде отпусната за реализацията му. Това е третият училищен проект, след „Ходих, видях, донесох“ (Изложбената зала, 2013 г.) и „По-близо до природата“ (Зелената класна стая, 2016 г.), финансиран по „Чиста околна среда“.

При реализацията на проектното предложение ще бъде създаден специализиран кабинет по Биология и здравно образование, като за целта се предвижда закупуване на интерактивна дъска, учебен софтуер, микроскопи, учебни макети, малък парник, компостер и др. По този начин училището ще продължи своята политика да  осигурява достъп до интересни за децата практически занимания.

Използването на интерактивна дъска и специализиран образователен софтуер за интерактивна дъска ще позволи достъп до ЗD визуализации, образователни игри, изображения, аудиофайлове, интерактивни задачи за упражнения и задачи за затвърждаване на знанията. Ще бъдат закупени образователни макети на човешкото тяло, органи и системи в организмите, жизнения цикъл на растенията. 

Децата ще имат възможност да учат чрез лабораторни упражнения и демонстрационни експерименти. С изпълнение на проектното предложение ще се даде възможност за изучаване на почвени проби, растителни и животински микроскопски препарати, презентиране на наблюдаваните през микроскопите проби чрез електронните камери за микроскоп, отглеждане на растения, създаване на компост (биотор), засаждане на цветя и билки в училищния двор. 

Наличието на малък парник ще даде възможност за отглеждане на растения, като учениците ще могат да изучват различните фази на развитие, през които те преминават. Специален компостер ще преработва част от органичните отпадъчни продукти и ще даде възможност да се  изучават процесите, които протичат при разграждане на биологичните отпадъци. Ще се осигури ценен биотор за поддръжка на цветните лехи и намаляване на обема на отпадъците в училище.
 

Маргарита Мехмедалиева

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).