• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Участие в практически семинар

четвъртък, 1 декември 2022 г.

 


По покана на СУ "Васил Левски" екип учители от нашето училище взе участие в практически семинар, който се реализира в рамките на петото обучително събитие по проект "From Game to STEM" по Програма Еразъм+. Събитието се проведе на 1 декември в Информационно-културния център. Целта на семинара беше обмяна на опит за прилагане на добри практики в преподаването и използването на ИКТ  инструменти, кодиране и роботика в различни учебни часове.

 Ние представихме различни ИКТ инструменти, които усвоихме по време на обучителен курс в Europass Teacher Academy, Берлин, Германия, и тяхното приложение в ежедневната ни работа. "ICT as a tool for student-centered classroom" е проект, финансиран по Програма Еразъм+. Учителите, работещи по проекта, са: Емилия Пауникова, Наталия Йотова, Галя Шейретова, Богомил Николов и Маргарита Мехмедалиева. Основна част от обучението беше планиране и създаване на урок с използване на ИКТ инструменти. Част от работата изискваше използване на различни приложения за игровизация (gamification). В рамките на проекта са предвидени различни дейности за изпълнение на основните цели и задачи. До момента сме провели практикум и семинари, както и интерактивен урок "О – буква или цифра" в 3. клас. Предстои провеждане на урок по английски език.

Емилия Пауникова

 


 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).