• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Гостува ни „Българска история“

четвъртък, 13 февруари 2020 г.


На 12 февруари 2020 г. по времето на четвъртия учебен час в училищната актова зала гостуваха две момчета от сдружение „Българска история“. Сдружението има YouTube  канал, в който се качват интересни образователни клипове, свързани с историята на България. Ние харесваме клиповете им и бяхме впечатлени, че ще се срещнем с някои от създателите.

В залата присъстваха ученици от различни възрасти. Нашите гости Иван Кънчев и Петър Будинов ни пуснаха два клипа за важни събития в българската военна история – победата на кан Крум над византийците при Върбишкия проход и победата на Самуил при прохода Траянови врата. Бяхме доста впечатлени oт направата на клиповете.

От Иван научихме, че създателите на „Българска история“ се занимават с това от 2012 година, когато са били 12-класници. Той ни разказа, че са се запалили по историята от своя учител. Иван Кънчев е завършил специалността международни отношения, а Петър Будинов – журналистика.

Кристиан Атев и Ивайло Спасов, 8.б клас
==>Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).