• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

От 9 до 11 юни училището ни беше домакин на обмен по национална програма „Иновации в действие“. Наши гости бяха 16 учители от две партньорски училища, 2-ро СУ "Академик Емилиян Станев“ – София и СУ "Максим Райкович" – Лясковец. Въпреки че онлайн обучението промени предварителните планове за времето и дейностите по мобилността, училищата ни успяха да се организират, за да изпълнят предвиденото. СУ „Св. Климент Охридски“ представи своята иновация „Дебатът – мост, а не стена“.

В час по история и цивилизации за нуждата от опазване на културно-историческото ни наследство дебатираха Дияна Йотова (9.в), Ванелина Миндевска (9.в), Иван Зиновиев (9.б) и Кристиан Атев (9.б). В час по английски език в дебат влязоха Йордана Лучева (9.а), Ивана Николаева (9.а), Симона Хаджиева (9.а), Манол Димитров (9.а), Пламен Цочев (9.б), Никола Рогачев (9.б). Техните два отбора спориха вярно ли е, че младите винаги се бунтуват. Мария Лекова влезе при по-малките ученици от 6.б клас, които чрез групова работа упражниха умения за комуникация.

В рамките на домакинската програма се проведе и традиционното събитие на училищния клуб „Дебати“ за изпращане на зрелостниците дебатьори. Мария Ковачева и Марин Русев, с подкрепата на бившия член на клуба Мартин Василевски, влязоха в дебат с Ренета Дочева (11.а), Иван Върбанов (10.а) и Вилиана Мошекова (9.б) за резултата от спонтанните граждански жестове. 

Училището ни, в лицето на директора Иванка Цекова и цялата училищна администрация, беше сърдечен домакин, а гостите от София и Лясковец – активни и подкрепящи участници в тридневните срещи. Ангажимент към демонстриране на училищната иновация имахме заедно с колегите Галя Панталеева, Иваничка Боджакова, Мария Лекова, Веселка Пелтешка, помагаха ни Теодора Петрова и Галя Шейретова. 9-класниците дебатьори показаха чудесна мобилизация. Осъзнато присъстваха в часовете учениците от публиката и от груповата работа. Иновацията „Дебатът – мост, а не стена“ получи възможност да покаже своя обучителен потенциал.  

В края на месеца предстои посещение на група учители и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в софийското СУ "Академик Емилиян Станев“. 

Нели Генкова

 


 
 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).