• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

От 9 до 11 юни училището ни беше домакин на обмен по национална програма „Иновации в действие“. Наши гости бяха 16 учители от две партньорски училища, 2-ро СУ "Академик Емилиян Станев“ – София и СУ "Максим Райкович" – Лясковец. Въпреки че онлайн обучението промени предварителните планове за времето и дейностите по мобилността, училищата ни успяха да се организират, за да изпълнят предвиденото. СУ „Св. Климент Охридски“ представи своята иновация „Дебатът – мост, а не стена“.

В час по история и цивилизации за нуждата от опазване на културно-историческото ни наследство дебатираха Дияна Йотова (9.в), Ванелина Миндевска (9.в), Иван Зиновиев (9.б) и Кристиан Атев (9.б). В час по английски език в дебат влязоха Йордана Лучева (9.а), Ивана Николаева (9.а), Симона Хаджиева (9.а), Манол Димитров (9.а), Пламен Цочев (9.б), Никола Рогачев (9.б). Техните два отбора спориха вярно ли е, че младите винаги се бунтуват. Мария Лекова влезе при по-малките ученици от 6.б клас, които чрез групова работа упражниха умения за комуникация.

В рамките на домакинската програма се проведе и традиционното събитие на училищния клуб „Дебати“ за изпращане на зрелостниците дебатьори. Мария Ковачева и Марин Русев, с подкрепата на бившия член на клуба Мартин Василевски, влязоха в дебат с Ренета Дочева (11.а), Иван Върбанов (10.а) и Вилиана Мошекова (9.б) за резултата от спонтанните граждански жестове. 

Училището ни, в лицето на директора Иванка Цекова и цялата училищна администрация, беше сърдечен домакин, а гостите от София и Лясковец – активни и подкрепящи участници в тридневните срещи. Ангажимент към демонстриране на училищната иновация имахме заедно с колегите Галя Панталеева, Иваничка Боджакова, Мария Лекова, Веселка Пелтешка, помагаха ни Теодора Петрова и Галя Шейретова. 9-класниците дебатьори показаха чудесна мобилизация. Осъзнато присъстваха в часовете учениците от публиката и от груповата работа. Иновацията „Дебатът – мост, а не стена“ получи възможност да покаже своя обучителен потенциал.  

В края на месеца предстои посещение на група учители и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ в софийското СУ "Академик Емилиян Станев“. 

Нели Генкова

 


 
 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).