• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

 На 01.06.2021 г. в компютърната зала П21 се проведе открит урок пред учениците от 11.а клас, по време на който съученикът ни Стилян Стойков  изнесе  презентация на тема „Животът на един програмист“. Стилян е придобил знанията си извънкласно от Software University, където е завършил „Programming Basics with C#“ (2018 г.) с оценка 5.59, „Programming Basics with Python“ (2020 г.) с оценка 5.64 и „Programming Fundamentals with Python“ (2021 г.) с оценка 6.00. Там получава удостоверение за професионално обучение със специалност програмист и „Европейска квалификация за работа като разработчик на софтуер“, валидна за територията на целия ЕС. Голяма част от знанията си е придобил, като е чел и се е обучавал от Интернет.

 

 По време на презентацията ни представи каква е разликата между основни езици за програмиране и ни показа какви са основните концепции и познания за програмиране. Представи ни какво е да работиш с DataBase и как точно става връзката между приложение с база данни. Чрез компетеността си той създава малки игри и приложения за компютри и телефони. В момента работи по мащабен проект, който представлява пълна разработка на нова социална мрежа за Android телефони. Отскоро започва да се занимава с роботика с Arduino и да прави роботи.

Гордост е за нашето училище, че има ученици, които мислят за бъдещето си развитие и за това как да придобият знания извън клас, за да могат да ги приложат практически и да създадат нещо, което е не само красиво, но и полезно за потребителите. Точно такива хора намират реализация и сили да продължат напред. Затова трябва да ги подкрепяме и да отбелязваме отличията им по един или друг начин.


Вероника Стефанова, Ренета Дочева, Таня Радулова – 11.а клас

 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).