• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

 На 10 май ни гостуваха група четвъртокласници от СУ "Васил Левски", град Троян, с които проведохме съвместно практическо занятие по програмиране и роботика. Ръководител на групата беше г-жа Валентина Маринова. Тя запозна учениците от двете училища с историята на Micro:bitл. Micro:bit e платка, предназначена за обучение по програмиране и компютърни науки. С него децата се чувстват като изобретатели, защото могат да го използват за всичко – от роботи до музикални инструменти. Платката притежава вградени сензори, които правят програмирането по-забавно и интересно.

Преподаватели по компютърно моделиране за начален етап в нашето училище сме аз и г-жа Ирена Яшева. В практическото занятие демонстрирахме работа с InO-bot. Роботът се управлява чрез писане на код в Scratch - визуална среда за програмиране, която учениците изучават в III и IV клас.

Обучението по компютърно моделиране в начален етап е насочено към овладяване на начални знания, умения и отношения, свързани с изграждане на дигиталната грамотност на учениците чрез създаване на компютърни модели на познати обекти, процеси и явления и експериментиране с тях. Чрез темите, заложени в програмата, се цели и развиване на математически умения, логическо мислене и творчество. Учениците използват
програмна среда, чрез която създават тестове, пъзели, игри и управляват роботизирани устройства.

Емилия Пауникова


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).