• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни



Училището ни спечели финансиране на проекта си „Да дебатираш на високо равнище (1520 м н.в.) – второ национално дебатьорско състезание Амбарица OPEN 2019“ по програма “Обществен форум”. Проектът е на училищния клуб „Дебати“, партньор е Асоциация Дебати България, а инициатор и основен двигател, както и миналата година (ВИЖ), е 12-класничката Стефани Лалева. На общественото обсъждане, проведено на 24 април в Инфоцентъра, „Да дебатираш на високо равнище“ стана четвърти сред 15 кандидатстващи проекта от общината. Идеята беше представена от Стефани Лалева, технически подпомогната от Ния Чонова, а още представители на клуб „Дебати“, някои от които облечени в рекламни тениски от миналогодишното високопланинско състезание, подкрепяха с присъствието си в залата. 

Общата стойност на проекта е 5000 лв. От общинския бюджет ще бъдат отпуснати 3 480 лв., а собственото финансиране ще дойде от таксите за участие в състезанието. Предвижда се „Амбарица OPEN 2019“ да събере от 1 до 4 август 48 дебатьори от страната, които да бъдат оценявани от 5-ма съдии. Стефани Лалева успя да убеди участниците в общественото обсъждане, че финансирането на проекта си струва, като представи клуба и Асоциацията, подчерта успеха на първото национално състезание „Амбарица OPEN“, качило активни млади хора високо в планината, популяризиращо Троян, Троянския Балкан, планинарството и дало възможност на троянските дебатьори да развиват уменията си и да трупат организационен опит. А този опит ще им трябва, защото финансирането на второто състезание „Амбарица OPEN“ е осигурено, но оттук нататък предстои сериозна работа, за да стане то успешно и запомнящо се и да се утвърди като традиционно в дебатьорския календар. 

Нели Генкова























Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).