• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниДеян Христов от 10.а клас ще се включи в националната програма „Обучение за ИТ кариера“. И тримата ученици от 10.а, подпомогнати от преподавателката си Теодора Петрова, са издържали успешно онлайн теста на програмата. „Обучение за ИТ кариера“ има за цел да предостави професионално образование за професията „Приложен програмист“ на ученици от цялата страна в извънкласна форма.

Финансирането се осъществява от бюджета на Министерството на образованието и науката, а обучението се провежда по Държавен образователен стандарт, разработен от бизнеса в съответствие с неговите потребности. Споразумението за сътрудничество за софтуерно обучение на ученици е подписано от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ), Българската аутсорсинг асоциация и Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии (ИКТ Клъстер). Браншовите организации в сектора на информационните технологии посочват острия недостиг на подготвени кадри за наемане на работа. Едно от очакванията, които са заложени в Концепцията за насърчаване обучението на софтуерни специалисти, е учениците още в XII клас да могат да започнат работа в софтуерни компании. Тук трябва да подчертаем, че компанията “TSD Services”, с която училището ни поддържа контакти (ВИЖ), е насърчила наши възпитаници да кандидатстват по „Обучение за ИТ кариера“.

Обучението по тригодишната програма се организира присъствено в свободното време на учениците през седмицата, в събота и неделя или през ваканциите. Учебният процес предвижда изпълнението на дейности както присъствено, така и онлайн. Осъществява се в 5 центъра в страната. За учениците от Ловешка област това е Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – Правец в партньорство с Техническия университет – София.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).