• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни



Деян Христов от 10.а клас ще се включи в националната програма „Обучение за ИТ кариера“. И тримата ученици от 10.а, подпомогнати от преподавателката си Теодора Петрова, са издържали успешно онлайн теста на програмата. „Обучение за ИТ кариера“ има за цел да предостави професионално образование за професията „Приложен програмист“ на ученици от цялата страна в извънкласна форма.

Финансирането се осъществява от бюджета на Министерството на образованието и науката, а обучението се провежда по Държавен образователен стандарт, разработен от бизнеса в съответствие с неговите потребности. Споразумението за сътрудничество за софтуерно обучение на ученици е подписано от Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ), Българската аутсорсинг асоциация и Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии (ИКТ Клъстер). Браншовите организации в сектора на информационните технологии посочват острия недостиг на подготвени кадри за наемане на работа. Едно от очакванията, които са заложени в Концепцията за насърчаване обучението на софтуерни специалисти, е учениците още в XII клас да могат да започнат работа в софтуерни компании. Тук трябва да подчертаем, че компанията “TSD Services”, с която училището ни поддържа контакти (ВИЖ), е насърчила наши възпитаници да кандидатстват по „Обучение за ИТ кариера“.

Обучението по тригодишната програма се организира присъствено в свободното време на учениците през седмицата, в събота и неделя или през ваканциите. Учебният процес предвижда изпълнението на дейности както присъствено, така и онлайн. Осъществява се в 5 центъра в страната. За учениците от Ловешка област това е Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи – Правец в партньорство с Техническия университет – София.





Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).