• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

На гости на “TSD Services” в София

четвъртък, 19 април 2018 г. На 17 април учениците от 7.а и 7.б клас на СУ „ Св. Климент Охридски“ посетиха софтуерната фирма “TSD Services” в град София. 

Екскурзията беше спонсорирана от самата фирма. Целта беше запознаване на учениците с професията програмист. Във фирмата те бяха посрещнати изключително топло от директора Делян Мондешки. Той им обясни каква реализация биха могли да имат, ако завършат паралелките, които училището предлага след 7. клас.
На учениците беше обяснено много подробно, че работата в сферата на информационните технологии не означава само работа като програмист. Важното, което разбраха, беше, че в тази сфера има много други позиции и шансът за реализация е огромен, стига човек да има желание. 

Във втората част от посещението беше обърнато индивидуално внимание на гостите от Троян. Децата можаха да разговарят със служителите във фирмата и да наблюдават тяхната работа. Всеки ученик имаше възможност да общува с по един служител и да чуе от него какво е завършил, как се е насочил към тази професия и как е направил първите си стъпки в нея. Тези разговори подействаха изключително мотивиращо на децата. Съветите, които получиха, бяха изключително ценни. 

След това последва нов разговор с директора, в който учениците споделиха впечатления и задаваха въпросите си. Накрая всеки получи подарък от фирмата.
Тук е мястото да споменем , че управителят на офиса в Троян, г-н Герман Гачевски , както и г-н Делян Мондешки, са наши бивши възпитаници. Това е достатъчно доказателство за качеството на обучение в СУ „ Св. Климент Охридски“ – Троян.

Йорданка Иванова

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).