• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

На дебатьорски форум във Варна

понеделник, 8 май 2017 г.


Петима ученици от клуба по дебати на СУ „Св. Климент Охридски“ взеха участие в най-мащабното годишно събитие на Асоциация Дебати България (както е новото й име по решение на Общото събрание на асоциацията) – Националния дебатьорски форум. Тази година той се проведе във Варна от 5 до 8 май и събра около 300 ученици, студенти и преподаватели от страната. За морската столица заминаха Пламен Борисов (11.а), Даниел Маринов (11.а), Вяра Данчева (10.а), Михаил Миревски (8.а) и Александър Костов (12-класник в СУ „Васил Левски“). Четиридневният форум, истински празник на дебатирането, им даде възможност да преминат през обучителни сесии и състезания, да общуват със свои връстници от София, Русе, Шумен, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Свищов, Добрич, Пазарджик. Хотелите „Черно море“ и „Одесос“, Фестивалният комплекс, залите на Икономическия университет, както и цялата пешеходна зона и Морската градина бяха градските пространства, „окупирани“ от дебатьорската общност в продължение на форумските дни.

Всички участници, разделени на отбори по случаен принцип, преминаха през четири тренировъчни дебата в избрания от тях формат (Световни училища или Британски парламентарен). Темите на сблъсък бяха:  „Това правителство ще разреши използването на допинг на всички спортни състезания“, „Това правителство ще задължи децата да се грижат за родителите си, когато остареят“, „Това правителство ще позволи на жертвите на престъпления да се споразумеят за финансова компенсация с подсъдимия, вместо той да влезе в затвора“ и „Това правителство ще въведе лимит до два мандата за хора на изборни длъжности“.

Участието на Троян в Националния дебатьорски форум беше подпомогнато от училищното ръководство, което винаги стои зад клубните инициативи; от проекта на Образователното министерство „Твоят час“, по който клубът работи през тази учебна година; от дарителите, уважили благотворителния дебат, проведен през месец април в Информационно-културния център; от Община Троян, която осигури транспорта. На всички тях – благодарим!

Нели Генкова, ръководител на клуба

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).