• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


Училището ни, благодарение на лятната инициативност на Теодора Стелиянова от 6.а и Мария Ковачева от 8.а клас, се нареди сред шестимата носители на голямата награда от ученическия конкурс „Нашето присъствие в дигиталния свят“. Конкурсът, обявен от Центъра за развитие на човешките ресурси и Информационния център „Европа Директно“ – София, изискваше кратък сценарий за видеоклип, който да представи оригинална гледна точка за гражданската активност в съвременния свят на технологиите, придружен с видеоматериал. Момичетата озаглавиха своя проект „Оживяла глина“ и идеята им беше да разкажат за ефекта от  приложението за смарт устройства „Добавена реалност“ в Музея на занаятите. „С клипчето искаме да покажем избора на децата да разгледат една културна забележителност чрез новите технологии, вместо по цял ден да чатят и скучаят, без да общуват, и как това ги е обогатило“ – написаха те в предложението си за сценарий. Техни консултанти бяха преподавателите Нели Генкова и Свилен Димитров. Наградата е четиридневен ученически лагер, който ще се проведе в Национален културен комплекс в началото на септември. Другите наградени училища са от градовете Хасково, Добрич, София, Свищов и Кубрат. Всяко училище ще има право да излъчи отбор от четирима ученици и един преподавател. Участниците ще имат възможността да заснемат филм на база на наградените сценарии и да участват в обучителни дейности за изграждане на граждански и личностни умения. Освен това, ученическите материали ще бъдат включени в бъдещи информационни издания на ЦРЧР и ИЦ „Европа Директно“.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).