• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Споделено приятелство

петък, 3 юни 2016 г.


Според установилата се традиция и подписания през 2014 година договор за сътрудничество и ученически обмен между гимназия „Хариолф” – Елванген и СОУ „Св. Климент Охридски” – Троян, и тази година училището ни посрещна ученическа група от немския град Елванген, провинция  Баден-Вюртемберг. Учениците, водени от младия преподавател по рисуване и природни науки Мартин Кайзер и гостуващи в домовете на свои троянски връстници, прекараха тук близо седмица – от 29 май до 3 юни. Програмата на престоя, подготвена от г-жа Пенка Острева и г-жа Цветанка Босева, беше твърде богата и разнообразна. Немските ученици и техните троянски домакини посетиха Националното изложение в Орешак, влязоха в учебни часове, бяха посрещнати от училищния настоятел г-н Марин Радевски във фирма „Калинел” и от кмета г-жа Донка Михайлова в Общината; разгледаха Музея на занаятите и гостуваха в Националната гимназия по приложни изкуства, направиха преход по билото на Балкана до заслон Орлово гнездо, пътуваха до Пловдив. Отделно семействата бяха организирали различни екскурзии до Ловеч, Плевен, Велико Търново, Шипка. Тези дни на споделено приятелство бяха наситени не само със събития, но и с много настроение.

На четвъртия ден от гостуването Румен Илиев от 8.а клас разговаря с трима от немските ни приятели – 15-годишната Лаура, 16-годишната Дилара и ръководителя на групата г-н Мартин Кайзер. Вижте какво си казаха в това ИНТЕРВЮ, осъществено с преводаческата помощ на г-жа Пенка Острева.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Еразъм+


 

С°

Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Връзка


Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес

svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Google Classroom

Училище за УЧЕНИЦИ

Понеже не съм талантлив и нахъсан, като ОНЗИ момък, а и съм грозен - вместо филм ви пращам СКРИЙНШОТОВЕ в PDF-файлове, за да можете бавно и ...