• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

ДА на плодовете

четвъртък, 5 ноември 2015 г.

ИД Електронни медии


Училището ни се включи в схемата „Училищен плод“, която стартира на 2 ноември. „Училищен плод“ се финансира от Държавен фонд „Земеделие” и осигурява плодове и зеленчуци на децата от подготвителна група и начален курс (1.- 4. клас). Целта е да се подобрят трайно хранителните им навици. Всяко дете ще получава плод или зеленчук 3 пъти седмично по предварително определен график. Продуктите се осигуряват от избран доставчик в деня на консумирането им и са придружени със сертификат за качество, който доказва, че са пресни. 

След посещение при първокласниците и четвъртокласниците разбрах, че децата са радостни и удовлетворени от „Училищен плод“. Някои казаха, че често се хранят с плодове и зеленчуци вкъщи, други - не толкова. На въпроса: „Обичате ли плодове?“ почти всички отговориха с гръмко ДА. На първия ден от старта на схемата са получили ябълка, на втория - банан. Предстои да получат моркови и можем да се надяваме, че също ще са доволни. Направи ми впечатление, че най-харесваният плод е бананът. Учителките им ме информираха, че всички са изяли плодовете си, не е имало нито един изхвърлен. 

Аз лично съм напълно съгласна с училищното решение да се включим в схемата „Училищен плод“. Това ще накара децата да прибягват към здравословно хранене и по-рядко да консумират така наречената джънк фуд (храна боклук) като бургери, чипс, кола. Научих, че ще се включим и в схемата „Училищно мляко“, също финансирана от ДФ „Земеделие”, която стартира от януари и ще предлага кисело мляко на децата.

Йоана Лоринкова, 11.б клас

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).