• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дниТежката тема за смъртното наказание, изучавана по Етика и право в 10. клас, беше разработена под формата на ученически дебат. Идеята е на самите ученици, участници в СИП Дебати в СОУ „Св. Климент Охридски”. В четвъртък (12 юни) на сцената в актовата зала застанаха: Габриела Ангелова и Любомир Кирилов от 10.а клас, Памела Монева, Христо Маргинов и Виктор Пейковски от 10.б клас и „гостуващата” 11-класничка Стефания Калева. Форматът на дебата беше състезателният World Schools: участниците, разделени в отбори по 3-ма, поеха условните роли на „правителство” и „опозиция”, при което едните трябваше да утвърждават въвеждането на смъртно наказание, а другите – да го оборват.

10-класниците, които се занимават с дебатиране от около половин година, сами потърсиха информация, структурираха речите си и разгърнаха дебата според регламента на World Schools. Темата показа и изградените им умения, и колко много още хуманитарно познание е необходимо, за да се заявява и отстоява позиция по такъв сложен въпрос. Освен че за пореден път се доказаха пред себе си, дебатьорите постигнаха нещо много важно – успяха да привлекат и задържат интереса на публиката от съученици. Това пролича най-вече по активното задаване на въпроси, изразяване на мнения и заформянето на един емоционален втори дебат след приключване на официалния.

И от участниците, и от публиката се чу желание дебатът да се включва в учебни часове и занапред. Иванка Цекова, преподавателят им по Етика и право, и Нели Генкова, ръководителят на Клуба по дебати, напълно се присъединяват към това ученическо усещане за полезността и атрактивността на дебатирането.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).