• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

  СИП Електронни медии

Що е то национален празник на България? Кога го честваме и защо? Как са изглеждали военните униформи на българската и на турската армия?

Подробни отговори на тези и много други въпроси получиха децата от предучилищната група в нашето училище. На 27.02 (сряда) г-жа Рада Дичевска и г-н Иван Пенчев се погрижиха да запознаят най-малките с една важна част от историческото ни минало - Руско-турската освободителна война и подписването на Санстефанския мирен. В рамките на един учебен час пред очите на децата под формата на снимки и клипчета, които госпожата бе подготвила, се изредиха множество паметни моменти от историята ни, които г-н Пенчев уместно и подробно допълваше с повече информация и интересни факти. Разбира се, на 7-годишна възраст едва ли някой разбира много от причина за войната, оръжия, договори, но учителите предадоха информацията на напълно достъпен език и децата бяха видимо въодушевени. Най-впечатлени може би останаха от червените фесове, по които лесно свикнаха да различават турската армия, и битката на връх Шипка, за която възникна и интересният въпрос: „А нашите няма ли да паднат, като са се качили толкова високо?“.

Урокът завърши със снимки на монументи, останали в памет на загиналите войници и до ден днешен, някои от които бъдещите ученици с лекота разпознаха. Както и с ясното напомняне за толерантност към различните етноси и родолюбиво отношение и грижа към отечеството.

Паулина Пенчева, 11.а клас
СИП Електронни медии

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).