• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

1 ноември - Ден на народните будители

събота, 31 октомври 2009 г.

За ден на народните будители е приет 1 ноември - денят на свети Иван Рилски, почитан като покровител на българския народ. Празникът е посветен на делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение и всички, съхранили през вековете духовните ценности на нацията. Денят на народните будители се отбелязва за първи път в Пловдив през 1909 г. През 1922 г. Народното събрание, по предложение на тогавашния просветен министър Стоян Омарчевски, приема Закон за допълнение на Закона за празниците, съгласно който: “Първи ноември да се празнува като всенароден празник на заслужилите българи ….. Да стане един постоянен национален празник в памет на всички труженици за българското национално и просветно културно възмогване и преуспяване …”. През 1945 г. празникът е забранен. През 1992 г., по идея на Петър Константинов, традицията се възобновява и 1 ноември отново заема мястото си в националния празничен календар.

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).