• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни



На 22 юни 2023 година  дъждът не успя да развали празника на зрелостниците от училището ни и той се превърна в тържество на цялата училищна общност. Връчването на дипломите беше съпътствано с музикалните изпълнения на Теара Марковска от 4. клас и Николай Минков и Павлина Минкова като представители на по-големите ученици. Седмокласничките мажоретки  Никита Атанасова, Марина Тодорова, Даниела Ангелова, Калина Дешкова и Полина Вачева получиха заслужено изпращане.

Отличен беше Иван Върбанов от 12.а клас като Първенец на випуска за отличен успех през годините и за отлично представяне на матурите. А Петя Йосифова от 12.б клас и Цветослав Доновски от 12.а клас получиха Почетни плакети. Плакетите се връчват  за първа година за специални заслуги към нашето училище – участие в инициативи, конкурси, олимпиади, но и за отношение към културното  и духовното, за прояви на толерантност и съпричастност.

Със станалата традиционна Награда на проф. Гаврилов и тази година бяха удостоени едно момиче и едно момче от нашето училище. Павлина Минкова от 11.а  клас заслужи това като  участник и двигател на проект за приобщаване на деца и младежи с увреждания и техните семейства, подкрепен от целия 11.а клас, с артистичните си изяви в пиесата „Караконджул“ и като член на Детския църковен хор. Иван Върбанов заслужи наградата заради отношението си към науката, училището, учителите и духовното, заради изявите си в състезания и олимпиади и като един от най-изявените членове на клуб „Дебати“ – всичко това го превръща в едно от културните лица на училището ни.

На тържеството, превърнало се и в своеобразно прощаване с детството, се изрекоха напътствия и благопожелания от г-жа Иванка Цекова, директор на нашето училище, и г-жа Вяра Дочева, представител на Община Троян. А речта на Иван Върбанов беше много смислена и емоционална.

Анна Владова

 

Иван Върбанов, първенец на випуска и Награда на проф. Гаврилов


Петя Йосифова, Почетен плакет

Цветослав Доновски, Почетен плакет

Павлина Минкова, Награда на проф. Гаврилов



РЕЧ НА ИВАН ВЪРБАНОВ, ПЪРВЕНЕЦ НА ВИПУСК 2023 Г.


Благодарен съм за полученото признание. Дълго време не бях сигурен какво всъщност искам да кажа в тази моя реч. Като част от клуб “Дебати” не ми е чуждо да създавам речи, но никога основната тема не са били моите чувства. При всяко пренаписване на словото ми си задавах въпроса “Защо?”. Защо искам да говоря тук пред вас? Защо искам да благодаря? Защо това е важно всъщност?  

 Отговорът, до който достигнах, е, че красотата на училищния живот е оформянето на личността. Как всеки от нас минава през едно и също, но пречупва събитията през своята уникална призма. Как тук израстваме и се превръщаме в личности, коренно различни една от друга. Затова реших да споделя това, което в моите очи беше най-важно и което ми даде училището извън учебния материал.  

За мен тук беше място на житейски уроци и на допир със света. Място, където можех да се докосна до множество хора, да видя как се променят, да се уча от тях и да приемам различията ни. И затова искам да благодаря. На всички мои учители, съученици, приятели, които винаги са ми давали насоките и подкрепата в моментите, през които съм се чувствал изгубен. За полето за изява, което съм имал да реализирам себе си в различните си сфери на интерес. За съветите и критиките, заради които се усъвършенствах и израствах. За търпението и разбирането, които винаги съм можел да открия тук. Благодарен съм за всичко това, чрез което съм се изградил като личност, и всеки от вас е оставил своя отпечатък върху моя път и отражението си в душата ми. Именно индивидуалността е най-голямата сила, която съм придобил в училище, и тя е нещото, за което съм най-благодарен. И днес съм тук заради всички вас и за това, че ми дадохте възможността да бъда себе си и да го направя по моя собствен начин.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).