• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

В навечерието на 24 май за осми пореден път бе връчена троянската награда „На учителя – с любов!“, учредена от анонимен дарител. Тазгодишният неин носител е Цветанка Босева, а връчването се състоя в нейното училище „Св. Климент Охридски“. 

В дарителската грамота четем: „Цветанка Босева. Безспорен майстор в професията, преподавала езиците на Шекспир и Пушкин над 40 години... А майстор в учителската професия означава много – освен професионализъм в тесния смисъл (отлично владеене на преподавания предмет, умение да го преподаваш и постоянно професионално самоусъвършенстване) трябва и нещо отгоре, нещо, което кара учениците да се влюбват в своя учител, да му свалят шапка (за)винаги, да изпитват една особена, отдавана само към учителите благодарност, да се гордеят със своя учител. Трудно е да се опише такова специално нещо – то е някаква вълшебна сплав от любов (към хората и към професията), всеотдайност, превръщаща учителството в кауза, харизма (човешка и преподавателска), емпатия, т. е. да обичаш да обичаш и да даваш. Ще добавим – и модерност, усет към новото време на своите ученици, да си в него, а не изостанал някъде назад. Г-жа Босева е всичко това, истински просветител.“.

Досегашните лауреати на наградата са: литераторката Лина Мажгурова, математикът Стоян Борджуков, географът Тодор Гладков, основателят на Школата по радиоелектроника Радослав Стойчев, дългогодишната преподавателка по математика Тодора Данчева, дългогодишната преподавателка по български език и литература Румяна Андреева, всеотдайната начална учителка Диана Исикийска.

Честито за заслуженото признание!

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).