• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 

 


В деня на отворените врати седмокласниците от нашето училище имаха възможността да научат повече за приема в двете паралелки след 7-ми клас.

В училищната актова зала Йордана Лучева от 11.а клас и г-жа Веселка Борджукова представиха паралелката с профил "Математически" с интензивно изучаване на чужд език. Йордана сподели, че тази паралелка дава много възможности за кандидатстване във ВУЗ, както у нас, така и в чужбина, защото нивото по английски език, което се придобива, е високо. Получава се и отлична подготовка по математика и информатика чрез STEM профилирани предмети, както и солидна подготовка по всички общообразователни предмети. Презентацията впечатли и с личностите, които са завършили тази паралелка и са се реализирали в различни области.

Следващите две посещения бяха в кабинета по информационни технологии, където г-жа Марияна Станкова разказа за основните предмети, изучавани в паралелката "Икономист – информатик" след завършен седми клас. Борислава Николова от 11.в клас представи разработен проект, направен в часовете по икономическа информатика – компютърна презентация на фирма с име "Луксириан" с дейност производство и продажба на музикални инструменти. Учениците гледаха с интерес представения проект. В съседния кабинет г-жа Димитрова им показа нагледно какво се изучава в учебно предприятие. Това е форма на обучение, при която се проиграват всички дейности за работа в едно предприятие. Фокусът е върху практическото обучение чрез работа в симулирана пазарна среда с помощта на обучението по специалните предмети в паралелката: икономика, маркетинг, финанси, счетоводство, информационни технологии, чужди езици и предприемачество.

Мария Лекова

 


 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).