• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


На 14 февруари в СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе открит интерактивен урок по английски език, на който присъстваха представители на Община Троян, преподаватели по английски език и екип учители, работещи по проект „ICT as a tool for student-centered classroom“ по КД1по Програма Еразъм+. Това беше финалната дейност за изпълнение по проекта. 

Учениците от VI Б клас бяха поставени в условия за екипна работа. Темата на урока се постави мотивирано с помощта на видео. Учениците споделиха с  присъстващите емоциите около празнуването на последния си рожден ден, след което насочиха вниманието си към изпълнение на различни упражнения за затвърдяване знанията за минало просто време. Ключов момент в урока беше интегриране на ИКТ в обучението – знания и умения, които придобихме по време на обучение по програма Еразъм+ в Europass Teacher Academy, гр. Берлин, Германия.

От 18 до 23 юли 2022 г. екип в състав: Емилия Пауникова, Галя Шейретова, Наталия Йотова, Маргарита Мехмедалиева и Богомил Николов участвахме в обучителен курс, насочен към учители, които се интересуват от използване на ИКТ (информационни и комуникационни технологии) инструменти в преподаването. Целта беше да  разгледаме конкретни примери и идеи за използване на технологиите и различни приложения, които поставят ученика в центъра на учебния процес.

На 27 септември 2022 г. в  се проведе вътрешноучилищна квалификационна дейност. Целта на училищната среща беше да запознаем част от своите колеги с различни ИКТ инструменти, усвоени по време на обучителния курс.

На 25 октомври 2022 г. се проведе интерактивен урок в III клас, изцяло разработен със знанията и уменията, придобити в рамките на проекта. 

На 1 декември 2022 г. представихме работата си по проекта на практически семинар, който се реализира в рамките на петото обучително събитие по проект "From Game to STEM" по Програма Еразъм+ по покана на колегите от СУ “Васил Левски“, Троян. Събитието се проведе в Информационно-културния център. Целта на семинара беше обмяна на опит за прилагане на добри практики в преподаването и използването на ИКТ  инструменти, кодиране и роботика в различни учебни часове.

На 15 декември 2022 г. в  Профилирана природо-математическа гимназия, гр. Ловеч се проведе Кръгла маса с дискусионен форум на тема: "Прилагане на подходящи форми за взаимодействие с родителите, насочени към осъзнаване и осъществяване на техните отговорности за образованието, възпитанието и развитието на децата и учениците, както и за сътрудничество с детската градина и училището. Споделяне на добри практики". Форумът беше организиран от РУО – Ловеч. В него взеха участие представители на училища и детски градини от област Ловеч. Като представител на нашето училище споделих различни идеи за включване на родителите в училищни дейности, които усвоих по време на обучителния курс "ИКТ инструменти за ориентирана към ученици класна стая" по програма Еразъм+ в Берлин. 

Участието в този проект повиши квалификацията ни и ще подобри качеството на учебно-образователния процес. Това беше една продължаваща квалификация за придобиване на нови знания и умения, която подпомага повишаването на методическата подготовка и усвояването на новости в преподаването с активно използване на ИКТ. 

Емилия Пауникова

 




 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).