• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 „Полет към звездите“

сряда, 21 декември 2022 г.В седмицата преди Коледа ученичките от 6.а клас Никол Ковачева и Ана Мария Петрова допринесоха за празничното настроение със своята изложба от рисунки, подредена в тяхната класна стая. Помощници в изявата бяхме заедно с г-ца Наталия Йотова, класен ръководител на 6.а. „Полет към звездите“ обединява идеята за полета на въображението с темата за общуването на човека с изкуството, което пък се изучава по литература. Двете талантливи момичета споделят общото впечатление, че изкуството вдъхновява човек да мечтае.

"Съществуват много начини, по които човек може да изрази чувствата си. Когато рисувам, аз изразявам себе си, мнението си в момента. Трябва да ми дойде вдъхновението, за да превърна обикновения бял лист хартия в хубава рисунка. Това е същото като в литературата, която учим и четем – пренасяме се с въображението си в художествения свят и си представяме цялата творба на писателя в добре нарисувана картина. Разбираме, че всичко е свързано" – казва Ана Мария.

Никол продължава: „Скоро по литература се запознахме с интересния урок Човекът и изкуството и ще ви разкажа как се чувствам, докато рисувам. Като заставам пред белия лист, у мен се пораждат много идеи. Докато рисувам, аз се чувствам спокойна и изразявам себе си, настроението си, същността си. Докато рисувам, се пренасям в друг, по-цветен и различен свят. Прекрасно е да твориш!“.

Нели Несторова, учител по български език и литература
Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).