• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


В часа по гражданско образование при госпожа Мехмедалиева със съучениците ни от 11.а клас решихме да направим нещо, с което да допринесем за промяната на обществото. Разработихме проект за младежи в неравностойно положение, който осъществяваме с помощта на госпожа Мехмедалиева и госпожа Ръбачева. 

Първата стъпка беше да сформираме екипи, които да отговарят за отделните части на изпълнение на проекта. Павлина, Едриха и Денис бяха връзката с ДЦДМУ (Дневен център за деца и младежи с увреждания) и отговаряха за организацията на срещите. Николай, Камен и Деница бяха връзката с училищното ръководство и тяхната задача беше да говорят с госпожа Цекова за разрешение за работа по проекта. Габриела, Борислава и Йордана трябваше да направят план за срещите и да намерят подходящи дейности и игри. Виждан и Ажда наблюдаваха процеса на изпълнение на задачите и бяха връзката между екипите. Симона, Кристиана и Ванеса имаха задачата да съберат пари и да купят материалите за срещите. А ние бяхме отговорни за написването на статия и за снимковия материал към нея. 

Първата ни съвместна среща се състоя на 30 ноември. Тръгнахме към дневния център с училищния автобус и бяхме топло посрещнати от персонала. Те ни разведоха из сградата и ни показаха логопедичния кабинет, залата за рехабилитация, сензорната стая, залата за групова работа и дневен престой за деца и залата за групова работа и дневен престой за младежи, където се проведе нашата среща. Започнахме срещата със запознанство с младежите и те ни разказаха за интересите и ежедневието си във и извън центъра. Заедно изработихме няколко вида оригами, докато си говорихме и се забавлявахме. Срещата ни завърши с коледни песни, изпети от Павлина и Ажда, които създадоха допълнително настроение. 

За нас беше удоволствие да се срещнем и запознаем с младежите. Цялото преживяване беше изключително емоционално за всички ни. Да видим тяхната радост, беше толкова вълнуващо, защото знаехме, че ние сме причината. Всички искрено се забавлявахме и се надяваме този проект да остане във времето. Сега, след като първата ни среща мина, започваме да планираме следваща, която ще чакаме с нетърпение.

Ивана Николаева, Атанас Кундев, 11.а клас


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).