• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 


За 18-та година животът в СУ „Св. Климент Охридски“ е особено наситен през ноември. И през 2022-ра учители, ученици и дарители направиха смислени и радващи събития в рамките на Климентовите дни: състезание по математика за седми и десети клас; състезание „Ние обичаме природата“ за 7-класници; състезание за презентации, посветени на свети Климент Охридски, за учениците от 5. и 6. клас; училищно първенство по волейбол; дебат на английски език; изработването на постер на тема „Кръгова икономика“ за учениците от гимназиален етап; рисунки и съчинения на тема „Моето училище е най-хубавото“ за учениците от начален етап; занимателната игра „Сторимап“ за 7-класниците; презентации на тема „Свети Климент Охридски и неговото значение за славянския свят“ за гимназистите; рисуване на образа на свети Климент за 5-класниците; състезание по плуване; състезание „Ние обичаме България“ за 7-класниците.
На 23 ноември в актовата зала на училището бяха раздадени десетки награди на най-успешните сред участниците. По установена традиция представители на дарителите бяха сред нас, за да поздравят лично учениците. Историята на Климентовите дни показва, че СУ „Св. Климент Охридски“ устойчиво си партнира с Ротари клуб – Троян, с фирма „Калинел“ ЕООД, с TDS Services – офис Троян, с Октопод Инвест Холдинг, с плувен клуб „Инвиктус“ – гр. Плевен, с Еконт Експрес ООД – офис Троян, жк „Лъгът“. Незаменима е гледката на спонтанна радост при малките и осъзнато удовлетворение при големите ученици, получили заслужено признание.

Сред гостите, изпълнили залата, бяха и доста родители. Някои от родителите и дарителите са възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ и винаги подчертават това. Цялата тази подкрепа дава увереност, че училищната общност е жива, успешна и амбициозна в името на образованието на троянските деца под символичната закрила на свети Климент Охридски.












Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).