• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 "Ние обичаме България"

сряда, 23 ноември 2022 г.На 22 ноември в актовата зала на училището се проведе последното състезание от Климентовите дни на тема "Ние обичаме България". Организаторите на това събитие бяха г-жа Иваничка Боджакова, г-жа Миглена Кюркчиева, г-жа Нели Несторова, водеща беше г-жа Веселка Пелтешка, а журито включваше г-жа Анна Владова, г-жа Анелия Иванова и г-жа Снежка Амзова. В състезанието участваха три смесени отбора на 7-те класове: „Безстрашни“ – Никола Чолаков, Найден Найденов, Юлия Маринова и  Владислав Дамянов; „Непобедими“ – Кристиян Василев, Александър Кънчев, Анджелина Бърбова, Християн Иванов и „Победа“ – Габриела Пъпрева, Виктория Боронсузова, Алехандра-Стейси Минкова и Християна Мошекова.

Състезанието се проведе в 7 кръга, като въпросите бяха от областите Български език и литература и История. Всички състезатели бяха добре подготвени и се представиха достойно. Публиката се държа културно и възпитано. Най-интересен ни беше вторият кръг, в който участниците трябваше да разпознаят изображенията на исторически  личности. Победител в съзнанието стана отборът на „Безстрашните“. Накрая за участниците имаше по парче торта.

Подобни училищни събития развиват уменията на учениците да говорят пред публика, без да се притесняват. На нас лично много ни хареса, беше ни интересно и ще се радваме, ако бъдем публика на още такива състезания.  

Сияна Йорданова и Пресияна Василевска от 7.б клас

 


 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).