• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Пътуване в света на успеха

понеделник, 21 ноември 2022 г.

 


    На 18.11. 2022 г. с учениците от VIII б клас, професия „Икономист-информатик“, имахме един по-различен практически час по предприемачество. Поводът беше Световната седмица на предприемачеството. Мястото, където се проведе часът, беше „Калинел“ ЕООД. Там двете млади управителки Катерина и Пламена Радевски посрещнаха учениците в изложбената зала, където са представени произвежданите от фирмата артикули.

    Увлекателно и искрено те разказаха на учениците какво е да си предприемач, как е стартиран техният бизнес и как се е развил през годините. Споделиха за трудностите, които са преодолели, и предизвикателствата, с които ръководителите е трябвало да се справят в годините. Двете дами подробно разказаха пред децата как се прави успешен бизнес, какви усилия са необходими, за да си конкурентоспособен на пазара, как се ражда успехът и какви лични качества, знания и умения са нужни, за да стигнеш до мащабите на бизнес, разпознаваем на няколко континента. Разказаха и за стремежа си да инвестират в най-новите технологии, които не само улесняват производствените процеси, но и дават възможност за повторно използване на ресурсите – един необходим отговор на концепциите за „зелена икономика“.

    Двете управителки не пропуснаха да отбележат, че са възпитанички на СУ „Св. Климент Охридски“. Те си спомниха за времето, когато са били ученици, откроиха ползите от обучението си в нашето училище и споделиха благодарността си за знанията и  практическите умения по определени предмети, които днес им помагат да се справят в отговорната си работа.

    След увлекателния разказ на учениците беше показан целият производствен процес, както и различните технологии, намерили място в „Калинел“ ЕООД. Децата имаха възможност да проследят всички етапи – видяха  първичните материали, процеса на работа за превръщането им в съответните артикули и опакованите в кашони и натоварени в камионите готови продукти.

    Впечатлени от проведения практически урок, учениците задаваха въпроси от различно естество. Докосването до един свят на реализираните възможности ги вдъхнови и породи размисли за пътя към успеха и удовлетворението от постигнатото. Децата си тръгнаха с подаръци, много развълнувани от наученото, осъзнали ползата  от знанията и уменията, които получават в училище. Учениците от VIII б клас, професия „Икономист-информатик“, изразиха желание за още такива уроци, които да им дадат стимул да бъдат креативни и упорити, за да се превърнат в успешни млади хора.

    Ивелина Кенарова

  


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).