• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

O – буква или цифра?

четвъртък, 27 октомври 2022 г.


Отговор на този въпрос търсиха учениците от III б клас по време на открит урок във вторник тази седмица. В класната стая заедно с учениците присъстваха и техните родители и учители от начален етап. Целите на този интердисциплинарен урок бяха: да се намерят допирни точки между отделните учебни предмети; да се превърне урокът в един миниспектакъл, в който всеки участник има своя собствена роля и така усвоява знания, формира умения, преследвайки сам знанието; да се подберат и използват методи на работа, които са интересни за учениците и повишават тяхната активност. Урокът е разработен изцяло с помощта на ИКТ инструменти, усвоени по време на обучителен курс "ИКТ инструменти за ориентирана към ученици класна стая" по програма "Еразъм+".

„Търкулнала се топката. Решила и тя да тръгне на училище. Влязла в една класна стая…“. Според учителката по български език това е буква О. Според учителката по математика това е цифра 0. В компютърното моделиране се използва  като буква и като цифра за записване на потребителски имена и пароли. В учебния предмет човекът и обществото това кръгче е условен знак за отбелязване на населено място върху географската карта. Самата топка случайно попада в час по човекът и природата, където се разглежда като тяло, чиито характерни свойства учениците трябва да определят. И понеже се намира в училище, посещава и кабинет по музика. Топката още е там, защото в училище е „интересно, поучително и най-вече забавно“. 

Стигнахме до извода, че отговорът зависи от гледната точка на човека. За едни е буква, за други цифра, за трети кръгче.

                                                                                                   Емилия Пауникова

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).