• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

 
 

СУ „Св. Климент Охридски“ – Троян получи благодарствено писмо от ръководството на Филологическия факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Поводът е отличното представяне на 9-класничките Евдокия Джиговска и Дарина Крапчанска на Седмия международен конкурс по превод за студенти и ученици „Трансформации 2022“. 

В конкурса „Трансформации 2022“ са се включили 362 участници с над 550 превода на проза и поезия. Изпратените преводи на български са от 20 чужди езика, а от български – на 17. Сред участниците учениците са 176, от 40 средни училища в България и 17 училища в 8 други държави. 

За преводите си от английски език нашите две ученички, възпитанички на Наталия Йотова, са получили сертификати, а с превода си на поезия Евдокия Джиговска е заслужила 3-то място в конкурса. 

В благодарственото си писмо деканът на Филологическия факултет заявява: „Вярваме, че пред нас е дълго и успешно сътрудничество по пътя към съграждане на общество от одухотворени, високо образовани и отворени за света млади хора, които помнят своя род и родина и ценят духовните постижения на останалите народи“.

 


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).