• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни


В СУ „Св. Климент Охридски“ се стремим да отговорим на различните нужди на нашите възпитаници. Именно от тях дойде и идеята за кариерен форум „Моята професия – път, усилия и възможности“. Учениците заявиха интереса си, споделиха, че имат потребност да разберат повече за различните професии от първо лице. Учителската инициатива дойде от Маргарита Мехмедалиева, към която се присъединихме заедно с Наталия Йотова и с подкрепата на още колеги, както и на Община Троян, организирахме форума. В продължение на два дни (21 – 22 юни) в залата на Общината учениците от 9., 10. и 11. клас се срещнаха с 19 наши съграждани, които разказаха за професиите си, за положените усилия, за предимствата и предизвикателствата по професионалния път, както и какви възможности за развитие биха имали младите хора в дадената сфера. 

На поканата да говорят пред ученическа публика откликнаха: Камелия Христова, представител на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”  – Троян; Цветомир Петков – управител на „Везба“ ООД; Цветомир Ангелов – адвокат; Мария Дикова – социален работник, Център за обществена подкрепа – Троян; майор д-р Дочо Николов – Военно-географска служба – Троян; Вяра Дочева – главен специалист "Култура" в Община Троян; Линда Багерова и Дочо Цвятков – мениджър продажби в „Скания“ – България; д-р Пламен Петков – хирург в Многопрофилна болница за активно лечение – Троян; д-р Валентина Стайкова –зъболекар; инспектор Станимир Инковски – РУ на МВР – Троян; д-р Цветомила Дудевска – управител на Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян; Стания Атанасова – архитект; Даниела Петкова – директор на банков клон Троян, ОББ; Марияна Петкова – учител в детска градина „Здравец“; Герман Гачевски – TSD Services; Диляна Борова – счетоводител; Десислава Хаджийска – фотограф; д-р Генов – общопрактикуващ лекар. На всички тях – благодарим!

След събитието потърсихме мнението на учениците с анонимна обратна връзка. Ето какво споделиха някои от тях: “информацията беше поднесена по интересен и привлекателен начин“, „научих по нещо ново за всяка професия“, „помогна ми да се ориентирам по-лесно“, „амбицира ме“, „мотивира ме, защото даваха полезна информация, която да ми помогне за по-добър избор“, „имам нужда да чуя за още професии“, „открих какво искам да работя“, „необходимо да е да се представят повече професии на бъдещето или такива, които не се срещат често.“  

Казаното от лекторите можем да обобщим с думите на Амелия Ерхарт: „Най-трудно е да вземеш решение да действаш. Оттам нататък просто трябва да си упорит“.

Мария Лекова, училищен психолог


 

Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).