• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Мартина Койнова с наградено есе

вторник, 20 април 2021 г.

 

 

Мартина Койнова от 8.а клас е класирана на първо място в конкурс за есе, организиран от Окръжен съд Плевен, на тема „Какво е за мен правосъдието и какъв трябва да бъде един съдия“. Наградите на победителите бяха връчени на 16 април - Деня на конституцията и юриста, в Съдебната палата в град Плевен.

Мартина казва, че е намерила обявата с темата за есе случайно, докато е разглеждала сайт за литературни конкурси. Заинтересувала се, защото същия ден приключила с четенето на "Да убиеш присмехулник" – изключителния роман на Харпър Ли, и ѝ се сторило подходящо да пише по въпрос, който книгата поставя.

Зрелостта на познанията и мисълта, с която Мартина се отличава, се потвърждава и от този конкурс, където нейни подгласнички са 12-класнички от София и Плевен. Младата есеистка е категорична в своята представа за добрия съдия, който трябва да притежава три основни качества: безпристрастност, хладнокръвие и увереност. Широката ѝ обща култура ѝ е позволила да намеси в своите аргументи древногръцката Темида и мойрите, бог Анубис, Пилат Понтийски, историка Джеймс Бърнс.

Мартина твърди, че професионалните ѝ интереси не са насочени към правото. Но тя вече израства като гражданин, който се интересува от обществената справедливост. 

 

 

Есето на Мартина Койнова можете да прочетете ТУК.


Страници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).