• Място на свободен дух и модерни решения

Карта

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни




На церемония на открито – в училищния двор, специалният випуск 2020 получи своите дипломи за завършено средно образование.



В словото си първенецът на випуска Ния Чонова каза: "Когато бяхме на пет, големите ни питаха какви искаме да станем, като пораснем. Ние давахме типичните детски отговори: супергерой или принцеса. Когато бяхме на десет, ни задаваха същия въпрос, но този път давахме малко по-различни отговори: рокзвезда или актьор.

Сега обаче ние пораснахме и всички очакват конкретен отговор, но много хора не осъзнават, че голяма част от нас не могат да го дадат или са несигурни в пътя, който са избрали. Истината е обаче, че сега не му е времето за правене на сложни окончателни решения. Ние сме млади и сега е време да грешим, да хващаме неправилния влак и да се озоваваме на чужда спирка, да градим мнения и после да ги променяме, защото нищо не е постоянно.

Скъпи съученици, не се страхувайте да правите грешки, защото те ще ви покажат правилния път, натрупайте възможно най-много опит, за да успеете да хванете правилния влак." (Цялото слово – ТУК)


По традиция училището получи подарък от своите зрелостници. Четири нови пейки ще бъдат поставени в един от училищните коридори.

В поздравителен адрес, изпратен до абитуриентите от кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова и председателя на ОбС – Троян г-н Петко Пенков, се казва: „Щастливи сме да ви поздравим с вашето дипломиране! Знаем, че годината за Вас бе необичайна. Никой не очакваше последният Ви учебен ден да бъде през месец март, не успяхте да си вземете довиждане с обичаното училище, но се научихте на много неща. Научихте се да бъдете адаптивни към промените, да бъдете още по-устремени към целите си, да бъдете креативни! Въпреки разочарованията и притесненията от предстоящото, Вие показахте колко сте пораснали!“ (Целият текст – ТУК)


По време на церемонията бяха връчени и наградите на проф. Гаврилов, които тази година отидоха при 11-класниците Мария Ковачева и Стойко Данчев.


Още веднъж: На добър час, скъпи зрелостници!






Страници в интернет, свързани с Троян и региона




Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Вход в e-mail -a


Група на училището

Как да вляза на Student_wifi в училище?

1. Знам кой ми е училищния имейл, примерно ПенчуПенчуф@svetikliment.com.
2. Знам си паролата на училищния имейл.
3. Влизал съм от компютър в залите в час по технологии на училищния си имейл и съм видял и изтрил стандартните поздравителни ТРИ имейла на Гугъл.
4. Отварям си телефона с операционна система на АНДРОИД (не на iPhone) и:
а). Настройки
б). Акаунти
в). Добавяне
г). Google акаунт
д). ПенчПенч@svetikliment.com
е). Паролата ...
... добавя се и излизате от там
5.Избирате пак Настройки, после Wi-Fi и трябва да видите Student_wifi и кликате по него.
6. Какви допълнителни настройки са необходими - гледайте на това филмче (нищо, че е за Teacher_WiFi, то е същото!)

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).