• Място на свободен дух и модерни решения

meteo

Кликайте по картинката и вижте метеорологичните условия на покрива на СУ "Свети Климент Охридски" в Троян или кликнете ТУК и вижте данните в реално време от същата метеостанция на международния сайт EUweather.eu
Нивата на фини прахови частици следете ТУК!

Светкавиците в реално време тук!


Прогноза за седмицата:
Нови кожи: ss Seasons Bootstrap neowx

Карта

На разходка в училище

Търсене в този блог

Архив на блога

Най-четеното през последните 7 дни

Открит дебат на открито

вторник, 30 юни 2020 г.


На 29 юни в Зелената класна стая се проведе открит (публичен) дебат на училищния клуб „Дебати“. Това беше традиционният начин клубът да каже „Благодаря“ и „Довиждане“ на поредния свой участник, който завършва средното си образование – Ния Чонова.

Камерната публика включваше по един представител на ценни за дебатьорите групи: училищното ръководство, бившите дебатьори, родителите. Много важна част от публиката бяха 10-тината осмокласници – випускът, с който училището експериментира своя иновация и през първия учебен срок проведе учебни часове под формата на ученически дебати, – както и други ученици, дошли със своите приятели.

Четиримата дебатьори – Ния Чонова, Иван Върбанов (9.а), Мария Ковачева (11.а) и Ренета Дочева (10.а) – спореха върху това дали е добре, че храната се е превърнала в централна културна тема на днешния модерен свят. В своите 8-минутни речи те анализираха връзката между популяризирането на кулинарната тема и (не)здравословното хранене, храната като културен феномен, емоционална стойност и повод за общуване, култът към удоволствието; сравняваха необходимостта с излишествата и кулинарията с изкуствата. Така, защитавайки противоположни отборни тези, те избегнаха риска от банализиране и издребняване на спора и успяха да посочат характеристики на днешния свят.

Училищният клуб и тази година препотвърди членството си в Асоциация Дебати България, а един от учениците – Иван Върбанов – ще представлява клуба в тридневен онлайн форум през юли.
Снимки: Никола Рогачев, 8.б класСтраници в интернет, свързани с Троян и региона
Слушай и гледай on-line в свободния час

Текущи УЧЕБНИЦИ


Кликайте по картинката!

Иновативно училище


Електронен дневник

Група на училището

ВИДЕОПОРТАЛ

Видеопортал на училището

Преводач

Безплатен многоезичен ONLINE речник

Учебни ресурси в електронен вид


Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.

ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).